03 / 05 / 2024

İran Suriye imar yatırımları

İran Suriye imar yatırımları

İran, Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak. İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek... 

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Güngören Belediyesi, komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verecek.

İmar barışını 1 günle kaçıran vatandaşlar itiraz ediyor!

İmar Hukuku uzmanı Av. Gökhan Bilgin, imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, süre sınırının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve 1 gün ile bir tarafta binlerce kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalırken diğer tarafta 1 gün ile adeta ödüllendirildiğini belirtiyor…

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Meclis’in gündemi deprem ve imar!

TBMM, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek...

Suriye ile İran arasında yeniden imar anlaşması yapıldı!

İranlı şirketler ve Suriye arasında, Suriye'nin yeniden imarı için anlaşmalar yapıldığı bildirildi. Suriye Başbakanı İmad Hamis başkent Tahran'da Cihangiri ile bir araya geldi...

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

ABD Suriye'de petrol bölgesinde askeri üs kuruyor!

Suriye'deki petrol bölgelerinde askeri varlığını artıran ABD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rimelan'da yeni bir askeri üs kuracağını duyurdu.

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge düzenlendi. Uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu.

İran Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Emir Emini, 7 yıllık iç savaş nedeniyle Suriye'de 600 milyar dolarlık zarar oluştuğunu ve İranlı şirketler tarafından ülkede 30 bin konut inşa edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'yi imar edeceğiz!

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Suriye'yi imar etmeye gideceğiz'' diye konuştu.

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Yüzde 1,33 faizli imar barışı kredisi kullandıran bankalar!

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank kampanyalı imar barışı kredi ürünleri kapsamında yüzde 1,33 faiz oranları kredi kullandırıyor....

İran Suriye imar yatırımları Haberi

İran Suriye imar yatırımları

Suriye'de yedinci yılını geride bırakan iç savaşta rejimin yanında yer alan İran, bu ülkenin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İran Yol ve Şehircilik Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Timur Beşirgonbedi, bakanlık yetkililerinin iki hafta önce Suriye'ye yaptığı ziyaret sırasında saldırılar sebebiyle ulaşım altyapısının büyük bir kısmı çöken ülkenin yeniden yapılandırılmasına ilişkin imzalanan anlaşma hakkında açıklama yaptı.

Beşirgonbedi, iki ülke arasında imzalanan anlaşma kapsamında İranlı müteahhitlerin Suriye'nin yeniden yapılandırılması görevini üstleneceğini belirtti.

- Suriye'de 30 bin konut inşası

İç savaş sürecindeki büyük yıkım nedeniyle on binlerce konutun yerle bir olduğu ülkede İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek. 

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'e konuşan Beşirgonbedi, anlaşmanın en önemli maddelerinin İranlı müteahhitler tarafından Suriye'de...