02 / 07 / 2024

İran türk mağaza sayısı

İran türk mağaza sayısı

İran’la imzalanan tercihli ticaret anlaşması, sadece gümrük vergilerinde yapılacak indirimler açısından iş dünyasını heyecanlandırmıyor. İki ülke arasında lojistikte yaşanan sıkıntıların çözümü bu noktada artık daha da kritik hale geldi.

Migros Haziran'da 58 yeni mağaza açtı! Toplam mağaza sayısı 3 bin 100 oldu!

Migros, Haziran ayında 58 yeni mağaza açtı. Yeni açılan mağazaların 36 adet Migros, 16 adet Migros Jet, 5 adet Macrocenter ve 3 Mion formatında olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Xiaomi,Türkiye'deki mağaza sayısını 100'ün üzerine çıkaracak!

Türkiye’deki ilk Mi Store yatırımını 2018'de gerçekleştiren Xiaomi’nin yeni mağazaları Adana ve Gebze’de hizmete açıldı. Şu ana 23 şehirde 47 Mi Store’u olan Xiaomi’nin Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, 2021'de Türkiye’deki mağaza sayılarını 100’ün üzerine çıkaracaklarını belirtti. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kemal Baştürk: Mağazalarımızın yüzde 35'i açıldı!

Dün müşterilerini kabul etmeye başlayan alışveriş merkezlerinde hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk yaptığı açıklamada mağazalarının yüzde 35'inin açıldığını söyledi.

Doğtaş 18 yeni mağaza açtı!

Çanakkale’den doğan mobilya sektörünün öncü markalarından Doğtaş, doğduğu toprakların zaferini, “Bu topraklardan DOĞduk, yine bu topraklara TAŞıyoruz” mottosuyla Türkiye’nin dört bir yanında açtığı 18 mağaza ile kutladı.

 Türk markalar 2020'de yurt dışında bin mağaza açacak!

Türk markaların yurt dışında 4 bin 500’e yakın mağazası bulunuyor. Bu mağazalara yenilerini eklemek isteyen yatırımcılar 2020 yılı sonuna kadar yurt dışında bin mağaza açmayı planlıyor...

Hafız Mustafa Dubai'de mağaza açtı!

1864 yılından beri Türk-Osmanlı tatlarını İstanbullularla buluşturan Türkiye’nin ilk şekerleme markaları arasında yer alan Hafız Mustafa, 5 milyon dolarlık yatırımla Dubai’de mağaza açtı.

Türk markaları yurt dışında her gün 2 mağaza açıyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, Türk markalarının yurt dışında yatırım atağına başladığını söyledi. Öncel, markaların yurt dışında her gün ortalama 2 mağaza açmaya devam ettiğini belirtti.

Beyza Uyanoğlu ve Neslişah Düzyatan yeni mağaza açtı!

Beyza Uyanoğlu ve Neslişah Düzyatan’ın kurucusu oldukları Türk mağazası Beyz-i Şah konsept mağazası cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törenle açıldı

Türk markalar yurt dışı mağaza sayısını 4 bine çıkaracak!

Türk markalar yurt dışı atağına kalktı. Markalar 3 bin 150 olan yurt dışı mağaza sayısını yıl sonunda 4 bine çıkarmayı hedeliyor.

Türk markaları yurt dışında her gün 2 mağaza açıyor!

Türk markalarının yurt dışında büyüme stratejilerine odaklandı. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, “Yurt dışında her gün 2 yeni mağaza açıyoruz. Yıl sonunda 3 bin 150 olan yurt dışı mağaza sayımız 4 bine ulaşacak” açıklamasında bulundu.

ABD'deki Irma Kasırgası 30 bin Türk'ü mağdur etti!

Irma Kasırgasının vurduğu Florida'da yaklaşık 30 bin Türk’ün gayrimenkulü var. Miami’de ev sahibi olan ünlüler arasında sanat dünyasından çok sayıda ünlü isim de bulunuyor.

İran türk mağaza sayısı Haberi

İran türk mağaza sayısı


Türkiye ve İran arasında imzalanan tercihli ticaret anlaşması ile özellikle tekstil sektörü büyük bir satış avantajı sağlayacak


 İran’la imzalanan tercihli ticaret anlaşması, sadece gümrük vergilerinde yapılacak indirimler açısından iş dünyasını heyecanlandırmıyor. İki ülke arasında lojistikte yaşanan sıkıntıların çözümü bu noktada artık daha da kritik hale geldi. Bilindiği gibi İran’ın Türk TIR’larından akaryakıt fiyat farkı almasıyla Türkiye de aynı uygulamaya başlamış, bu durum İran’la karayolu taşımacılığını durma noktasına getirmişti. Şimdi Türk ihracatçılar bu sorunun çözülerek taşımacılığın önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyor. 


Anlaşma iki ülke tarafından en üst seviyede sahiplenilmiş durumda. Yaklaşık 10 yıl önce başlayan görüşmelerde imzalar, geçen yıl 29 Ocak’ta İran’da atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İran ziyaretinde atılan imzaların ardından, anlaşma 1 Ocak 2015’te, Bakan Nihat Zeybekci’nin İran ziyareti...