27 / 04 / 2024

iran türk mobilya sektörü 2016

iran türk mobilya sektörü 2016

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

Türk çeliğine İran tehdidi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada İran'ın son yıllarda hızla artan çelik üretimi ve devlet destekli düşük fiyatlarının Türk çelik üreticilerini tehdit etmeye başladığını söyledi.

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk inşaat şirketlerini İran'a yatırım yapmaya davet etti. İran'daki inşaat projelerinde Türk müteahhitleri imzası olacak.

İran'dan Türk müteahhitlere davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk müteahhitlerini İran'daki inşaat projelerine yatırım yapmaya davet etti

Türk yatırımcılar İran'da otel inşa edecek!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Esger Monsan yaptığı açıklamada Türk yatırımcıların İran'da 10 otel inşa edeceğini söyledi.

Türk mobilya markaları Çin’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor!

18-21 Mart 2018 tarihleri arasında Çin'in en büyük kenti Guangzhou’da 41'incisi düzenlenecek Guangzhou Mobilya Fuarı’na Türkiye'den 27 farklı mobilya markası katılacak..

Türk mobilya sektörü hedef büyüttü!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ihracat verilerini değerlendirdi. 

Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında!

MOSFED Başkanı Güleç, "Dünyada iş birliği yaptığımız şirketler artık Türkiye'yi bir yatırım ülkesi gibi görmeye başladı. Biz Avrupa'nın adeta bir mobilya fabrikası olabiliriz" dedi.

İran'daki Saba ticari binasını Türk inşaat firması yapacak!

İran Sosyal Güvenlik Yatırım Firması ve Türkiye'den iki özel şirket arasında 95 milyon dolar değerinde 3 anlaşma imzalandı. 70 milyon dolarlık Saba ticari binası Türk inşaat firması tarafından inşa edilecek.

Türk mobilyacılar Köln'deki mobilya fuarından umutlu!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mobilya fuarı hakkında Türk firmalarının temsilcileri, Türk mobilyasının "hesaplı" olan imajını "yüksek kaliteli" olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

iran türk mobilya sektörü 2016 Haberi

iran türk mobilya sektörü 2016

Türk girişimciler de farklı taktiklerle İran pazarının kapısını aralamaya çalışıyor. Bu girişimcilerden biri olan Bobo Mobilya Başkanı Fikri Çetin, iç piyasada işlerin durma noktasına geldiğini, yurtdışına, özellikle de İran pazarına yönelik yeni alternatifler geliştirdiklerini söyledi. İran pazarında Kleopatra koltukları ile ciddi pazar payı yakaladıklarını belirten Çetin, “Kleopatra dünya çapında tanınan bir isim. Mısır kraliçesinin anlatıldığı bir filmde oturduğu koltuğu gördüm. Bundan yola çıkarak, Kleopatra koltuklarını geliştirdik” dedi. Kleopatra koltuğunun tanesinin 7 bin TL'ye satıldığını anlatan Çetin şunları söyledi:“Son dönemde İran'dan büyük talepler gelmeye başladı. Ambargonun kalkmasının ardından biz de İran pazarına Kleopatra koltukları ile girdik. İran'da işler büyüyünce Tahran'da yeni bir mağaza açtık. Önümüzdeki dönemde İran'ın 3 şehrine daha mağaza açacağız.” Koltukların tek kalem ihraç ürünü arasına girdiğini kaydeden...