04 / 05 / 2024

irandaki inşaat sektörleri

irandaki inşaat sektörleri

İran'da Türkiye'den sorumlu bakan olan Vaizi, Türk iş adamlarını ülkesinde yatırıma davet etti. İnşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörün İran'da yeni iş bağlantıları fırsatı yakalayacağı belirtildi

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektörü dijitalleşiyor!

Son dönemlerde tüm sektörleri etkisi altına alan ve sık sık gündeme gelen dijitalleşme rüzgarı inşaat sektörünü de etkiledi.

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

Koronavirüs Gazze'de inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, koronavirüs sebebiyle oluşan krize ilişkin, "Kriz büyük ve işçiler, fabrikalar ile turizm ve inşaat sektörleri üzerindeki etkileri gerçekten çok tehlikeli" dedi...

Malta'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar sunuluyor!

Akdeniz’in kritik ada ülkesi Malta, AB üyeliğinin verdiği avantajlarla Türk iş dünyası için pek çok fırsat sunuyor. Ülke, sağlık, turizm, lojistik ve inşaat sektörleri için Afrika’ya açılım üssü olabilir.

İnşaat sektörü Vodafone ile yarına hazırlanıyor!

Vodafone, Türkiye’nin dijital röntgenini çekmeye devam ediyor. Kurumların ardından sektörleri de mercek altına alan Vodafone, ilk olarak Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün dijitalleşme haritasını çıkardı.

Şubat'ta inşaat sektörüyle ilgili 8 bine yakın haber yapıldı!

Türkiye'de Şubat ayı boyunca ekonomi gündeminde en çok konuşulan konuların turizm ve ihracat sektörleri olduğu belirlendi. Interpress'inyapmış olduğu araştırmaya göre, inşaat sektöründe yazılı basma 8 bine yakın haber yansıdığı belirlendi.

Konya'da inşaat sektörü güven endeksi Ocak'ta 9 puan geriledi!

Konya'da perakende sektöründe Ocak ayında en iyi performansı akaryakıt istasyonu, eczane, parfümeri, nalbur, züccaciye, kırtasiye sektörleri sergiledi, inşaat sektörü güven endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

İnşaat sektörünün güçlü aktörleri nelerdir?

Yeni Söz Gazetesi'nin köşe yazarlarından Semih Akşener bugünkü yazısında inşaat sektörünün güçlü aktörlerini ele aldı. İşte Semih Akşener'in o yazısı...

Ocak'ta inşaat sektörü 15 binden fazla haberle gündeme geldi!

Türkiye'nin ekonomi gündemi 2016'da öne çıkan konuların inşaat, ihracat ve finans sektörleri olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre, inşaat sektörü 15 binden fazla haberle gündemin ilk sırasında yer aldı.

İnşaat sektörünün aksaması tüm sektörleri etkiler!

Konya Yenigün Gazetesi köşe yazarı Emre Eroğlu Vadi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhalim Öncü ile röportaj gerçekleştirdi. Öncü, inşaat sektörüne ilişkin deneyimlerini paylaşarak, “inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir” dedi.

irandaki inşaat sektörleri Haberi

irandaki inşaat sektörleri

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, inşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörün İran'da yeni iş bağlantıları fırsatı yakalayacağını belirtti.




EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım başkanlığındaki Türk İş Heyeti, 8-11 Ağustos 2015'te İran'ı ziyaret etti. Heyette İzmir'i temsil eden EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, İran'da Türk heyetinin çok sıcak karşılandığını, bu ülkeye ambargonun kaldırılmasının ardından bu etkinliğin Türkiye'den yapılan ilk üst düzey ziyaret olduğunu bildirdi.


İran'ın 80 milyonluk nüfusu, 400 milyar doları aşan gayri safi milli hasılası ve yaklaşık 35 yıldır ambargo nedeniyle tüketime aç bir konumda olması nedeniyle büyük fırsatlara gebe olduğuna işaret eden Tarakçıoğlu, şunları kaydetti: "İran'ın 80 milyon nüfusunun yüzde 55'i 30 yaşının altında genç bir nüfusa sahip. Bütün...