İnşaat sektörü dijitalleşiyor!
Son dönemlerde tüm sektörleri etkisi altına alan ve sık sık gündeme gelen dijitalleşme rüzgarı inşaat sektörünü de etkiledi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19'un en çok etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe firmalar ve çalışanlar zor dönemlerden geçt. Yaşanan son gelişmelere göre, geleneksel şekilde işleyen inşaat sektöründe firmalar personel bulma, personel de iş bulma konusunda bazı sorunlar yaşadı.
Workindo, sunduğu istihdam çözümleriyle inşaat sektörüne kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, “Teknolojik değişimin hızlı yaşandığı bu dönemde, inşaat sektörünün de bundan etkilenmemesi kaçınılmaz olurdu. Pandemi etkisiyle durma noktasına gelen sektör, atılan adımlarla hafif de olsa canlanma yaşadı. Birçok alanda artık klasik yöntemlerin işe yaramadığını ve teknoloji ile yeni yöntemlerin kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Workindo ile bu değişimi inşaat sektörüne yansıtarak çözümler üretiyoruz.
İstihdam konusunda tamamen geleneksel işleyen inşaat sektörüne, son 2 yılda yepyeni bir vizyon kazandırdığımızı söyleyebilirim. Workindo sayesinde firmaların ve personelin artık yüz yüze iş görüşmesi yapmasına gerek kalmıyor. Sitemize üye olan taşeronlar ve personel kendileri için en uygun işe kolayca teklif verebiliyorlar. Üstelik dünyanın birçok noktasındaki projeler de buna dahil” şeklinde konuştu.
Güven ve şeffaflığın önemine değinen Erhan Kocabaş, şöyle konuştu: “Workindo.com’a üye olan inşaat personeli kendi yetkinliklerini ve deneyimlerini sisteme kaydederek, kendilerine en uygun işi bulabiliyor. Yine firma sahipleri de aynı şekilde istedikleri özelliklere sahip çalışan bulma imkanına sahip oluyor. Belge teslim süreci de yine site üzerinden online olarak gerçekleşiyor.
Workindo.com’a üye olan tüm şirketlerin ve şahısların bilgileri birinci elden düzenli aralıklarla kontrol edilerek bilgilerin doğruluğu güvence altına alınıyor. Tarafların her işten sonra birbirlerini puanlama ve yorumlama özelliği ile de hem işveren hem de iş alan iki taraf için şeffaflık ilkesi devreye giriyor. Herkes memnuniyetini ya da memnuniyetsizliğini özgürce dile getirerek ihtiyacı olan işi ve personeli nokta atışı yaparak buluyor.”