08 / 05 / 2024

inşaat sektörü dijitalleşiyor mu

inşaat sektörü dijitalleşiyor mu

Son dönemlerde tüm sektörleri etkisi altına alan ve sık sık gündeme gelen dijitalleşme rüzgarı inşaat sektörünü de etkiledi.

PirCloud ile şantiyeler dijitalleşiyor!

Tüm sektörleri etkileyen dijitalleşmenin inşaat sektörünü de etkileyerek, bazı değişikliklere neden olması bekleniyor.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

İnşaat sektöründe dijitalleşme verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor! 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, inşaat sektöründe öne çıkan dijital trendler ve uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü dijitalleşiyor!

Son dönemlerde tüm sektörleri etkisi altına alan ve sık sık gündeme gelen dijitalleşme rüzgarı inşaat sektörünü de etkiledi.

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

New York'ta inşaat sektörü faaliyete geçiyor!

New York'ta normalleşme adımları kapsamında birinci faz gerçekleştirilecek. Birinci fazda inşaat sektörü faaliyete geçecek...

İtalya'da inşaat sektörü yarın faaliyete geçiyor!

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle en çok etkilenen ülkelerden olan İtalya'da yarın "virüsle yaşayacağı dönem" olarak tanımladığı 2. aşamaya geçiliyor. Ülkede yarın inşaat sektörü iş başı yapacak...

İnşaat sektöründe canlanma dönemi!

Türkiye'de de inşaat sektörü, genel ekonomi açısından bir öncü gösterge olmanın yanında büyümenin itici gücünü oluşturuyor. Sektör ise yüksek büyüme temposuyla gelişiyor. 

İnşaat sektörüne kadın eli değiyor!

Son bir yılda inşaat sektöründe 19 bin kadın istihdam edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan döneminde inşaat sektöründe çalışan kadın sayısı 78 binden 97 bine yükseldi. 

Ferdi Erdoğan inşaat sektöründeki dijitalleşmeyi anlattı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, inşaat sektörünün uçtan uca entegre bir sektör olduğunu, bu işin başının doğada madencilik, sonunun uygulama ve montaj olduğunu söylüyor..

İnşaat sektörü bilim ve teknolojiyle gelişiyor!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, Bilim ve Teknoloji Haftası’na dair basın açıklaması yaptı. Baştanoğlu, gelişen inşaat sektörünün bilim ve teknoloji ışığında yol aldığını belirtti.

İnşaat sektörü Vodafone ile yarına hazırlanıyor!

Vodafone, Türkiye’nin dijital röntgenini çekmeye devam ediyor. Kurumların ardından sektörleri de mercek altına alan Vodafone, ilk olarak Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün dijitalleşme haritasını çıkardı.

Akdeniz İnşaat, inşaat sektörünün en dijital şirketi oldu!

Dijitalleşme endeksine göre inşaat sektörünün en dijital şirketi ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. oldu.

inşaat sektörü dijitalleşiyor mu Haberi

inşaat sektörü dijitalleşiyor mu

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19'un en çok etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe firmalar ve çalışanlar zor dönemlerden geçt. Yaşanan son gelişmelere göre, geleneksel şekilde işleyen inşaat sektöründe firmalar personel bulma, personel de iş bulma konusunda bazı sorunlar yaşadı.

Workindo, sunduğu istihdam çözümleriyle inşaat sektörüne kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, “Teknolojik değişimin hızlı yaşandığı bu dönemde, inşaat sektörünün de bundan etkilenmemesi kaçınılmaz olurdu. Pandemi etkisiyle durma noktasına gelen sektör, atılan adımlarla hafif de olsa canlanma yaşadı. Birçok alanda artık klasik yöntemlerin işe yaramadığını ve teknoloji ile yeni yöntemlerin kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Workindo ile bu değişimi inşaat sektörüne yansıtarak çözümler üretiyoruz.

İstihdam konusunda tamamen geleneksel işleyen inşaat sektörüne, son 2 yılda yepyeni bir...