02 / 05 / 2024

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.



Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer, Alanya’da konut fiyatlarındaki artıştan dolayı inşaat sektörünün kötü günler geçirdiğine vrgu yaptı. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİKİ ZORLUKLAR VE PROBLEMLER!

Tuncer inşaat sektöründeki zorlukları şu kelimelerle ifade etti: ''Devletin tedbir alırken yaptığı araştırmaları ehil olmayan, işinde tecrübesi bulunmayan sektör temsilcilerine dayandırması ve sahadan bihaber bürokratların elinden çıkan kararlarla çalışılması en temel problemlerimizdir.

İkamet kısıtlaması bunun en basit örneğidir diyebiliriz. Ülkemizde yatırım yapıp ekonomiye, çarşıdaki esnafa, üretime, istihdama katkısı bulunan yabancı konut yatırımcısıyla, mültecileri ayrıştırmayan bir ikamet kısıtlaması, sektörü çok zor duruma düşürdü.'' dedi.

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

YABANCILAR İÇİN 200 BİN DOLAR SINIRI SEKTÖRÜ NASIL ETKİLEDİ?

Tuncer yabancılara konulan 200 bin dolar sınırının sahada gerçek durumdan haberi olmayan, siyasetçilerin ve bürokratların ürünü olduğuna vurgu yaptı.

Tuncer: '' Ülkemizde siyaset yapanların birçoğu müteahhitken ve durumu bildikleri halde nasıl böyle bir tedbiri tasvip edebiliyorlar anlamış değilim.

Daha geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin yöneticileri parti binası alırken, "Satıcı gerçek değerini tapuda beyan etmiyor, bu yüzden nakit ödedik" diyerek para sayma görüntülerini izah etmişti. Bu durum ülkemiz genelinde yaşanırken nasıl olur da 200 bin dolar sınırı getirilir, gerçekten anlaşılır gibi değil.''dedi.

ALANYA'DA EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜ NASIL?

Yenialanya.com'da yer alan habere göre; Alanya'da inşaat sektörünün zor günler geçirdiğine ve gün geçtikçe daha da zorlaşmaya devam edeceğini belirten Tuncer '' 2022 yılında yaşanan talep yoğunluğu ve pandemi sonrası dünyada yaşanan genel talep artışından kaynaklanan enflasyonun sebep olduğu fiyat artışları yabancılara mal edilerek, adeta bir kara propagandayla, devlet bir çeşit sessiz politika değişikliğine gitmeye zorlandı. Böylece yabancıların konut edinmesi neredeyse imkansız hale getirildi.'' ifadelerini kullandı.
 

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Geri Dön