01 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi...



Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetci, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve Mimarlar Odası Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Dünya'da yer alan habere göre Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, müteahhitler, mimar ve mühendislerden oluşan sektör temsilcileri de katılım sağlayarak, önümüzdeki süreçte atılacak adımlar hakkında görüş alış verişi yaptı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre üyeler, yapılan zamların kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Şu an öyle bir noktaya geldik ki, yapılan bu zamlardan sonra, konut üretemeyecek duruma geldik. Şu anki tabloda, krediye ulaşımların zorlaşması, maliyetlerin ciddi biçimde artış göstermesi ve son yapılan çimento ve beton zammı, bizlerin konut inşa etmesinin önünde çok büyük engel oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetci konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada istihdam ve ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründeki maliyet artışlarının konut fiyatlarını artırmakla birlikte, 250’nin üzerindeki sektörünü de doğrudan etkilediğini dile getirdi.

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Yaptığı açıklamada sektörü zor durumda bırakan zamların kabul edilemez olduğunu dile getiren Bora Kanevetci, beton ve çimentoya yapılan zamların domino etkisiyle, diğer girdi maliyetlerini de artıracağına değindi.

KONUTA ULAŞIM KOLAY OLMALI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada çimento ve betona yapılan zamların, vatandaşların zaten şu an için çok zor olan konuta erişimini daha da zorlaştırmış olacağına değindi.

Açıklamasında son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyetlerin indirilmesi adına Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin alacağı her türlü kararın yanında olacaklarını dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez “Sektör paydaşları olarak hepimiz aynı kulvardayız. Yapılan bu zamların pek çok sektörü etkileyeceği ve süreceği endişelerini taşıyoruz. Ülke olarak zaten zor bir dönemin içinden geçerken, fedakarlığı herkesin yapmasından yanayız. Dolayısıyla maliyet artışlarını tetikleyecek unsurların da ortadan kaldırılması için hükümetten pek çok kişinin gündeminde yer alan bu konu ile ilgili olarak bir adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Konut alırken evdeki bulgurdan olmayın!

Konut kredi faizlerine Nisan 2024 güncellemesi! 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarında dev zam kapıda! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak?


Geri Dön