29 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında dev zam kapıda! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak?

Akaryakıt fiyatlarında dev zam kapıda! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak?

Brent petrolün varil fiyatı Ekim 2023 yılından bu zamana kadar en fazla seviyesine çıkarak 90 doları aştığı görüldü. Yaşanan bu artış ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarına da zam olacağı ifade edildi. Peki fiyatlar ne kadar artacak?



Ekim 2023 yılından bu zaman kadar petrol piyasalarında gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Brent petrolün varil fiyatı, jeopolitik gerilimler ve ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi gibi etkenlerle 90 dolar sınırını aştığı belirtildi.

Bu durum, özellikle Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar arasında da endişe yaratıyor. Araç sahipleri, benzin, motorin ve LPG fiyatlarında olası bir zam ya da indirim olup olmayacağını merak ediyor. Öte yandan, uzmanlar önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında dev bir zam beklediğini söylüyor.

ORTA DOĞU’DA ARTAN GERİLİM VE PETROL ARZI

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; İran’ın Şam’daki büyükelçiliğine yapılan saldırılar sonrasında, Orta Doğu’da petrol arzında kesintiler yaşanabileceği endişesi fiyatları daha da yukarı çekiyor. Küresel petrol rezervlerinin büyük bir kısmının yer aldığı bu bölgedeki herhangi bir arz kesintisi ile dünya genelindeki enerji fiyatlarına etki edebilir. Uzmanlar, bu gelişmeler ışığında akaryakıt fiyatlarında büyük bir artış beklentisi içinde.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Yine, uzmanlar, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında da dev bir zam beklediğini kaydediyorlar. Buna göre; depoları doldurmak için çok önemli bir zaman. 6 Nisan 2024 tarihinde Türkiye’deki akaryakıt fiyatları şu şekilde:

İstanbul Avrupa Yakası:

Benzin: 43.50 Türk Lirası.
Motorin: 42.10 Türk Lirası.
LPG: 22.47 Türk Lirası.

İstanbul Anadolu Yakası:

Benzin: 43.41 Türk Lirası.
Motorin: 42.03 Türk Lirası.
LPG: 21.93 Türk Lirası.

Ankara:

Benzin: 44.33 Türk Lirası.
Motorin: 42.94 Türk Lirası.
LPG: 22.37 Türk Liras.ı

İzmir:

Benzin: 44.53 Türk Lirası.
Motorin: 43.17 Türk Lirası.
LPG: 22.01 Türk Lirası.

 Akaryakıt fiyatlarında dev zam kapıda! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak?

AKARYAKIT ZAMLARINA HAZIR OLUN

Bu fiyatlar, vatandaşların bayram tatili planlarını etkileyebilir ve ekonomik baskıyı artırabilir. Enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalar, hükümetin ve ilgili kurumların yakın takibinde yer alıyor.  Buna göre vatandaşlar ve araç sahipleri, fiyatlar üzerindeki gelişmeleri dikkat ile izlemeye devam ediyorlar.

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir sorun haline geldi. Bu sorunun çözümü için hem küresel hem de ulusal düzeyde adımlar atılması gerekiyor.

Benzin ve motorin fiyatları 60 TL! Ünlü ekonomistten şok eden tahmin geldi! Sürücüler aman dikkat!

Bayram tatili öncesi depo fulleyecekler dikkat: Benzin, motorin, LPG litresi kaç TL? Son dakika akaryakıt zammı!

Benzine zam var mı? Son dakika benzin, mazot, LPG fiyatları! Akaryakıta zam var mı? 

Mazota zam var mı? Seçim sonrası benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç TL oldu? Güncel akaryakıt fiyatları 2 Nisan 2024!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön