29 / 04 / 2024

İrfan Kaya

İrfan Kaya

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek vatandaşlara sokaklara inşaat hafriyatı bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İrfan Kaya: Barajlarda doluluk oranı 6 ayda 3 kat arttı!

Şiddetli sağanak başkente içme suyu sağlayan barajlardaki doluluk oranını artırdı. Barajlardaki su seviyesi son iki yılın doluluk oranının üzerine çıktı.

İrfan Kaya: Ankara'nın içme suyu tertemiz!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkent' te musluklardan akan suyun temiz, kaliteli, içilebilir ve de pırıl pırıl olduğunu söyledi. Kaya 'Başkentin içme suyu tertemiz' dedi.

ASKİ'den inşaat atıkları uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek, vatandaşlara, "Sokaklara inşaat hafriyatı bırakmayın” uyarısında bulundu.

İrfan Kaya Ankara'daki inşaat atıkları konusunda uyardı!

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek vatandaşlara sokaklara inşaat hafriyatı bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Su depolarının bakımını ihmal etmeyin!

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, apartman ve işyerlerindeki su depolarının yılda en az bir kez bakımlarının yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Ankara'nın barajları doldu!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, bu yıl yağışların yüz güldürdüğünü belirterek, “İlk 6 ayda baraj havzalarındaki su miktarı, geçen yılın 12 ayından daha fazla” dedi.

Barajlar bu yıl başkentlileri sevindirdi

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının yüzde 45'lere ulaştığını söyledi. Ankara'ya hiç yağmur yağmasa bile 2 yıllık suyun biriktiği belirtiliyor.

Ankara baraj doluluk oranları yüzde 45'e ulaştı!

Ankara’da etkili olan kar yağışı Başkent’e su sağlayan barajların yüzünü güldürdü. ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının yüzde 45’ler seviyesine ulaştığını söyledi.

ASKİ, Mogan’daki yosunların kökünü kazıyacak

Mogan Gölü’nde önceki gün fark edilen turna balıklarının ölüm nedeniyle ilgili ‘sudaki kirlilik’ ve ‘oksijen yetersizliği’ ile ilgili araştırmalar sürerken, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, gölde çalışma başlatacaklarını açıkladı.

İrfan Kaya: Ankara'ya arıtma tesisinden verilen su tertemiz!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya: “Abonelerimize 1-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında; İvedik, Pursaklar ve Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesislerinin yanı sıra bölgesel arıtma tesislerinden verilen su her zaman olduğu gibi yine tertemiz ve pırıl pırıl” dedi.

Mogan Gölü’ne 18 milyon metreküp can suyu verildi!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, kurak geçen kış mevsiminin ardından aşırı yaz sıcaklarının da etkisiyle su seviyesi gittikçe azalan Mogan Gölü’ne 9 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 18 milyon metreküp su takviyesi yapıldığını söyledi.

İrfan Kaya: Su depolarını temizleyin!

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentliler'i uyararak, su depolarından kullanılan suların sağlıklı olması için rutin bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiğini bildirdi.

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nde yılda 331 milyon metreküp atıksu arıtılıyor!

Ankara Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yılda 331 milyon metreküp atıksuyun arıtıldığını bildirdi. ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın su ihtiyacını karşılayan ASKl'nin bir damla suyun dahi kaybına izin vermediğini belirtti.

ASKİ yılda 331 milyon metreküp atıksu arıtıyor!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, dünyanın dördüncü, Ortadoğu'nun en büyük atıksu arıtma tesislerinden biri olduğunu söylediği Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nde geçen yıl 331 milyon metreküp atık suyun arıtıldığını belirtti.

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nde geçen yıl 331 milyon metreküp atık su arıtıldı!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, dünyanın dördüncü, Ortadoğu'nun en büyük atıksu arıtma tesislerinden biri olduğunu söylediği Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nde geçen yıl 331 milyon metreküp atık suyun arıtıldığını belirtti.

İrfan Kaya Haberi

İrfan Kaya

Kaya, yağışlı döneme girilmesi nedeniyle kanalizasyon sistemlerinde herhangi bir tıkanıklık yaşanmaması için ASKİ olarak her türlü tedbiri aldıklarını beliritti. 


TÜRKÖZÜ'NDEN 20 KAMYON MOLOZ ÇIKTI 

Genel Müdür Kaya şunları söyledi: "Ankara'da gelişigüzel, çevreye atılan plastik ve naylon ürünler ile tahta ve bez parçaları gibi atıklar yağmursuyu hatlarını engelleyerek su baskınlarına neden oluyor ve büyük tehdit oluşturuyor. Kanal açmada kullanılan özel vakumlu araçlarımız sayesinde toprağa basınçlı hava vererek, toprağı gevşeterek kanalizasyon sisteminde tıkanıklıklara anında müdahale ediyoruz. Fakat bilindiği gibi özellikle yağışlı havalarda kum, çakıl, çöp gibi malzemeler, zaman içinde rögar ve mazgalları tıkayarak cadde ve sokaklarda su birikintisi oluşmasına ve kanalizasyon şebekesinin verimli çalışmasına engel oluyor. İnşaatların hafriyatlarından çıkanlar yağmur yağdığında mazgalları tıkıyor. Son yağmurda Türközü Mahallesi'ndeki mazgallardan 20 kamyon moloz çıkardık. Bu...