27 / 04 / 2024

İrfan Kaya: Ankara'ya arıtma tesisinden verilen su tertemiz!

İrfan Kaya: Ankara'ya arıtma tesisinden verilen su tertemiz!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya: “Abonelerimize 1-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında; İvedik, Pursaklar ve Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesislerinin yanı sıra bölgesel arıtma tesislerinden verilen su her zaman olduğu gibi yine tertemiz ve pırıl pırıl” dedi.



Başkent’in içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan ASKİ Genel Müdürlüğü, abonelerine her zaman olduğu gibi temiz ve güvenli su vermeye devam ediyor. 


ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya: “Abonelerimize 1-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında; İvedik, Pursaklar ve Çubuk İçme Suyu  Arıtma Tesislerinin yanı sıra bölgesel  arıtma tesislerinden verilen su her zaman olduğu gibi yine tertemiz ve pırıl pırıl” dedi.  


Genel Müdür Kaya, ASKİ tarafından şehre verilen içme suyunun temiz, kaliteli ve içilebilir nitelikte olduğunu belirterek,  “Abonelerimiz musluklarınızdan akan suyu güven içinde tüketsin.  Sürekli olarak fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılan suyumuz Dünya standartlarına uygundur” diye konuştu.   


ASKİ laboratuarlarında fiziksel kimyasal ve bakteriyolojik su analizleri sonucunda, şehir şebeke suyunun kalitesinin kontrol altında tutulduğunun altını çizen Kaya, şunları söyledi:


 “Başkent’in içme suyu gereksinimini karşılarken suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, suyun hijyen bir şekilde musluklardan akmasını sağlıyoruz.”


ASKİ Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’nca  geçen Temmuz ayı süresince Ankara’nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydeden Kaya, şöyle devam etti:


“Başkent’in farklı odak noktasından bir ay süresince  aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuarlarımızda gerçekleştirdik.  Geçen ayda yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda Başkent içme suyunun WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uygun olduğunu saptadık.”


Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuarlarında şehir şebeke su analizleri, WHO (Dünya Sağlık Örgütü), TS 266 ile Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmelik Değerleri göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan Kaya, “1-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler. İvedik ve Pursaklar  Arıtma Tesisleri başta olmak üzere bölgesel arıtma tesislerinden alınan su numunelerinde 565 bakteriyolojik, 1033 kimyasal kontrollerin tamamının TSE‘ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı” diye konuştu.


Anayurt 


Geri Dön