07 / 05 / 2024

Bursa'da atıksu arıtma tesisinden yayılan kötü koku halkı mağdur ediyor!

Bursa'da atıksu arıtma tesisinden yayılan kötü koku halkı mağdur ediyor!

Özellikle yaz aylarında "Söz Hakkı"na gelen şikayetlerin başında Batı Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan pis koku geliyor. Bu bölgede yaşayanlar yıllardır aynı dertten şikayetçi ama değişen bir şey yok.



Özellikle yaz aylarında "Söz Hakkı"na gelen şikayetlerin başında Batı Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan pis koku geliyor. Bu bölgede yaşayanlar yıllardır aynı dertten şikayetçi ama değişen bir şey yok. Hatta bölge halkı zaman zaman sokağa çıkarak tepkilerini de dile getiriyorlar. Büyükşehir Belediyesi hemen hemen aynı minvalde açıklamalar gönderiyor. Ancak ben vatandaşa bu konuda köşemde "söz hakkı" tanımaya devam edeceğim. İlk şikayet Gönül Aydın adlı okurumdan. 


Gönül Aydın aşağıdaki yazısını Büyükşehir Belediyesi'nin dikkatine sunuyor: "Ben Ertuğrul Mahallesinde oturuyorum. Yaklaşık 3 yıl önce bütün birikimlerimle ve kredi de çekerek bir daire aldım. Ama şimdi çok pişmanım. Çünkü Batı Arıtma Tesisi'nden yayılan koku yüzünden evimden soğudum. Bazı akşamlar koku dayanılmaz hale geliyor. Sürekli aynı koku hissedilmediğine göre bunun engellenmesi mümkün. Büyükşehir Belediyesi neden sürekli engelleme yoluna gitmiyor?Bunu açıklarlarsa sevinirim." Yine köşemize bir ileti gönderen Mehmet Tanlı da aynı bölgedeki pis kokudan şikayetçi. Onun "Söz Hakkı"na gönderdiği ileti de kısaca şöyle "Batı Arıtma Tesisi ve Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili benim şikayetim sadece pis koku değil. Bu aynı zamanda toplum sağlığını ilgilendiriyor. 


Özellikle belediyenin bu nedenle hassas olması gerekiyor. Geçit, Balat, 1050 Konutlar, Hamitler, Özlüce, Altınşehir, Ertuğrulkent gibi kentin modern sayılabilecek mahalleleri pis kokuyu solumak zorunda kalıyorlar. Cam açamaz, balkonların da oturamaz durumda. 


Evlerimizden nefret eder hale geldik. Bir belediye yıllardır süren böyle bir rahatsızlığı nasıl çözemiyor? Yeşil Bursa, lağım kokan Bursa haline geldi. 


Yeni Dönem 


Geri Dön