08 / 05 / 2024

Irina Bokova

Irina Bokova

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Fransa'nın askeri müdahalede bulunduğu Mali'de, kültürel hazinenin korunması ve tahrip olanların da restore edilmesi için çaba sarf edecek...

Nıka Estate Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nıka Estate Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Irina Ilina tarafından kuruldu.

Irina Shayk New York'taki dairesini satıyor!

Ünlü model Irina Shayk, 2016 yılında 6 milyon dolar bedelle satın aldığı New York’taki lüks apartman dairesini 8,2 milyon dolara satışa sundu.

Irina Shayk ve Bradley Cooper evlerini ayırdı!

Bir süredir ilişkilerini noktaladıkları haberleriyle sık sık gündeme gelen Irina Shayk ve Bradley Cooper, evlerini ayırdı.

Erdal Acar İstanbul'da 3 otel açacak!

Erdal Acar İstanbul’da biri butik olmak üzere üç tane otel açmaya hazırlanan Erdal Acar, bir açılışa ise dünyaca ünlü top model Irina Shayk’ı getirtiyor.

Unesco'dan Efes'e tarihi destek!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'nın, " Efes'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini destekliyorum " açıklamasının önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

Türkiye'nin UNESCO'daki pozisyonu çok önemli!

Bokova, daha önce Türkiye'ye birçok kez gittiğini ancak ilk kez resmi ziyaret yapacağını belirterek ağırlıklı olarak kültürel miras, biyoçeşitlilik, eğitim gibi alanlarla UNESCO-Türkiye arasındaki işbirliğin artırılmasının konuşulacağını ifade etti.

İrina Shayk: New York'ta yaşıyorum ikinci evimi Türkiye'den alabilirim!

Podyum meleği Rus model İrina Shayk ikinci adresini açıkladı ve "New York'ta yaşıyorum ikinci evimi Türkiye'den alabilirim" dedi

Irina Shayk New York'ta tek odalı evde yaşıyor!

Portekizli futbolcu Christiano Ronaldo’nun Rus sevgilisi Irina Shayk, GQ’ya verdiği pozlarda “Tüm samanlıklar seyran” mesajı verse de zamanının büyük bölümünü New York’taki tek odalı evinde

Irina Bokova Haberi

Irina Bokova

     UNESCO'dan yapılan açıklamaya göre, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, ''Mali'nin kimliğinin hayati bir parçası olan son derece önemli kültürel eserlerin'' onarılmasının Mali halkına destek vereceğini, milli birlik ve geleceğe katkı sağlayacağını bildirdi. 

     Timbuktu'daki mozoleler ve Gao'daki türbenin eski haline döndürülmesi için UNESCO olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Bokova, Mali'nin önemli bir İslam merkezi olduğunu gösteren el yazmalarının korunması için de bütün imkanları ve uzmanlıklarını seferber edeceklerini vurguladı. 

     Güvenliğin sağlanmasının hemen ardından bölgeye uzmanları göndereceklerini ve tahribatın boyutlarını belirleyeceklerine değinen Irina Bokova, restorasyon için Mali Hükümeti ile çalışacaklarını kaydetti. 

     

     -300 bin el yazması var- 

     

     Timbuktu'da özel ve kamu koleksiyonlarında 13 ve 16. yüzyıllardan kalma yaklaşık 300 bin el yazması...