14 / 05 / 2024

iş güveliği paketinde neler var

iş güveliği paketinde neler var

Başbakan Davutoğlu, iş güvenliği paketini açıkladı. Buna göre, yaptırımlara ödül ceza dengesi gelecek. Çok tehlikeli işlerde çalışan 2 milyon 700 bin çalışanımıza mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilecek.

Veo Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Veo Yapı Anonim Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Öncü Güvenlik Sistemleri Anonim Şirketi ve Güveli Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi ortaklığında kuruldu. 

Yabancıya konut satışında yeni rekor geliyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin güveli liman olduğunu düşünen Rus ve Ukraynalılara yapılan konut satışlarında bu sene rekor kırılacağı öngörülüyor.

Güba Ahşap Ürünleri İnşaat Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güba Ahşap Ürünleri İnşaat Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Bahri Güveli ve Şakir Bahadır ortaklığında kuruldu.

İstihdam kalkanı paketinde 8 milyon üniversiteliye part-time iş fırsatı!

İstihdam kalkanı paketinde gençler için yeni çalışma modelleri ve teşvikler yer alıyor. Part-time çalışmada sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvenceye alınacak. Genç çalıştıran işverenin sigorta primi düşürülecek.

Güvenli gayrimenkul yatırımı için 6 altın kural!

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında gayrimenkul yatırımının güveli olması için 6 altın kuralı anlattı. İşte o yazı...

Savi İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Savi İnşaat Yatırım Anonim Şirketi, Ali İhsan Güveli Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Musa Sinan Güveli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL sermaye ile 14 Eylül'de Kadıköy'de kuruldu.

Güba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Osman Bahri Güveli, Şakir Bahadır ve Aziz Güveli ortaklığıyla 1 milyon sermaye ile 10 Haziran'da Kağıthane'de kuruldu.

İnşaat cezaları hafifleyecek!

İş güvenliği paketinde öngörülen cezalara kısmi yumuşama geliyor. Cezaların yumuşatıldığı sektörlerin başında maden ve inşaat bulunurken ihalelerden men yasağında da sürenin esnetilmesi gündemde. İşte ayrıntılar...

Kayseri'de iş güvenlik müfettişi yardımcısı inşaattan düşerek öldü!

Tacettin Veli Mahallesi Tacettin Veli Bulvarı'ndaki bir inşaatın 6. katında incelemede bulunan iş güvenlik müfettiş yardımcısı Naci Ayvacıoğlu ile işçi Baki Güneş, üzerinde bulundukları iskelenin kırılması üzerine beton zemine düştü.

Sema Bağçovan; Organizeye kadın eli değmeli!

Organizeye kadın eli değmeli sloganıyla yola çıkan Haska Çelik Kapı, ürünlerinde güveliğin yanı sıra estetiğe de önem veriyor.

Ukra City'nin satış ofisini günde 1000 kişi ziyaret ediyor! 719 TL taksitle!

Ukra City"nin satış ofisini hafta sonları 1000, hafta içleri ise 500 kişi ziyaret ediyor. Günde ortalama 500 ile 750 kişi telefon ile projenin satış ofisini arayarak bilgi sahibi oluyor. Projede taksitler 719 TL'den başlıyor

İşgücü Maliyeti Endeksi'ne göre inşaat sektöründeki artış yüzde 10,5 oranında!

Saatlik işgücü maliyeti endeksi, bu yılın  üçüncü döneminde (Temmuz, Ağustos, Eylül) 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde  11, saatlik kazanç endeksi de yüzde 10,5 arttı

Ukra City'de konutların yüzde 35'i 13 günde satıldı! 75 bin TL'ye!

Ukra City projesinde konutların yüzde 35"i 13 günde satıldı. Fiyatların 75 bin TL"den başladığı projede en çok ilgi gören daireler 1+1 ve 2+1"ler¦

iş güveliği paketinde neler var Haberi

iş güveliği paketinde neler var

Başbakan Davutoğlu, iş güvenliği paketini açıkladı. Buna göre, yaptırımlara ödül ceza dengesi gelecek. Çok tehlikeli işlerde çalışan 2 milyon 700 bin çalışanımıza mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilecek. Durdurulan bir işyerine çalışmasına devam etmesi halinde hapis cezası verilecek.


Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni iş sağlığı ve güvenliği paketini açıklayarak paketin bu hafta Meclis'e sunulacağını kaydetti. Davutoğlu, "Protesto etmek çok kolay, muhalefet etmek de kolay. Ama nihayetinde hepimizin üzerine düşeni yapmamız gerekir. Üç aşamalı bir sorun ile karşı karşıyayız. İlki zihniyet. İkincisi süreç yönetimi. Üçüncüsü de yasal süreç. Emeğin sömürüsünün karşı çıkmamız lazım" dedi.


Pakette öne çıkan maddelere ilişkin ise Davutoğlu şöyle konuştu:


"Çok tehlikeli işlerde çalışan 2 milyon 700 bin çalışana mesleki yeterlilik belgesi geliyor. Üniversite ve meslek yüksek okullarına zorunlu iş sağlığı...