29 / 04 / 2024

iş güvenliği kuralları 2015

iş güvenliği kuralları 2015

Ölümlü iş kazalarındaki artış Çalışma Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Türkiye genelindeki 543 iş müfettişi inşaatları denetledi. İşçi ve iş güvenliği tedbirlerine uymadığı tespit edilen 758 inşaat mühürlendi.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İnşaat iş güvenliği kuralları neler?

Son yıllarda Türkiye’de inşaat sektöründe işçi sağlığı ve güvenliği konusu ön plana çıkıyor. Peki, inşaat iş güvenliği kuralları neler?

İnşaatta iş güvenliği kuralları 2015!

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği kuralları..

İş güvenliği kuralına uymayan işçi 3'üncü uyarıda çıkarılacak!

Tasarının şubat ayında Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. İşçinin iş güvenliği kurallarına uymaması durumunda işten çıkarılmasına ilişkin madde de değişiklik yapılarak, 3 kez uyarı kuralı getirildi.

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı!

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı. 6331 sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişiklikte işçi hakkını suistimal edebilecek büyük bir boşluk ortaya çıktı. İş güvenliğine uymadığı gerekçesiyle işçi tazminatsız işten çıkarılabilecek.

Burhan Özdemir: Yabancı yatırımcı için Türkiye güvenli bir yatırım limanı!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008 yılında dünya genelinde yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı haline geldi" dedi.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

İstanbul'da iş güvenliğine uymayan 1700 işyeri kapatıldı!

MTSO ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında cephe iskelesi kurulum, kullanım ve sökümü, iş güvenliği koşullarını kapsayan bilgilendirme semineri yapıldı.

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü için işçi güvenliği semineri düzenlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Gaziantep'te bilgi verildi...

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

iş güvenliği kuralları 2015 Haberi

iş güvenliği kuralları 2015

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, işçi ve iş sağlığı, güvenliği tedbirlerine uygun olmadığı gerekçesiyle Türkiye genelinde 758 inşaatın mühürlendiğini açıkladı. Türkiye genelinde yaşanan iş kazalarının çoğunun madenlerde ve inşaatlarda meydana geldiğini ifade eden Başkan Mehmet Tezel, iş kazalarından kaynaklanan ölümlerin ise en çok inşaat sektöründe olduğunu dile getirdi.


İş kazalarının sadece denetim yaparak önlenemeyeceğini belirten Tezel, "İş kazalarının önlenmesi için başta işçi, işveren ve devlet olmak üzere toplumun bütün kesimlerine görev ve sorumluluklar düşmektedir. İşçiler, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymamanın hayatlarına mal olabileceğini, işveren ise iş kazaları sonucu maddi ve manevi anlamda büyük zararlar görebileceğini bilmelidir. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. Herkes sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde hareket ederek insan hayatına gereken önemi vermelidir"...