29 / 04 / 2024

İş güvenliği paketi

İş güvenliği paketi

TOPLUMSAL infial yaratan kazalardan sonra gündeme gelen ve amacı iş güvenliği ihlallerini en aza indirmek olan “iş güvenliği paketinden” kusurlu işverene ödül gibi ceza çıktı.

İnşaat sektörü iş güvenliği paketini yararlı buldu!

Başbakan'ın açıkladığı işverene büyük sorumluluklar yükleyen devrim niteliğindeki paket, iş dünyasında geniş yankı buldu. İşverenler ödül ve ceza sisteminin getirilmesinin yararlı olduğunu belirterek, "Önemli bir adım" dedi..

'İş güvenliği tek kişiye bırakılmamalı'

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Serdar Şardan ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, iş güvenliği paketini yorumladı. Serdar Şardan, ödül-cezayı modelini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş güvenliği paketini açıkladı!

Başbakan Davutoğlu, iş güvenliği paketini açıkladı. Buna göre, yaptırımlara ödül ceza dengesi gelecek. Çok tehlikeli işlerde çalışan 2 milyon 700 bin çalışanımıza mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirilecek.

İş güvenliği paketi bugün açıklanıyor!

Başbakan'ın bugün açıklayacağı iş güvenliği paketinin ayrıntıları netleşti. Tehlikeli işlerde faaliyet gösteren işyerlerinin cezaları % 300 artıyor. İş kazaları için hapis geliyor. Kazasız işyeri patronuna da prim desteği verilecek...

Akarslan İnşaat Danışmanlık Turizm İş Güvenliği Tekstil Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akarslan İnşaat Danışmanlık Turizm İş Güvenliği Tekstil Gıda Ticaret Limited Şirketi Kemal Balkan ve İbrahim Arslan tarafından 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran 2015 tarihinde Büyükçekmece'de kuruldu.

Egefe Gayrimenkul Bilişim Turizm Medikal İş Sağlığı ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Egefe Gayrimenkul Bilişim Turizm Medikal İş Sağlığı ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi; Mehtap Bayramoğlu Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 9 Haziran'da 500 bin TL sermaye ile Ataşehir'de kuruldu.

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

Kınaş Yapı Endüstrisi'nden iş sağlığı ve güvenliği semineri!

Kınaş Yapı Endüstrisi tarafından, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla düzenlenen ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ seminerinde Kınaş Yapı Endüstrisi İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş konuşma yaptı.

Çorum TSO'dan inşaatlarda iş güvenliği konferansı!

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞGÜSA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından “İnşaatlarda İş Güvenliği” konulu bir konferans düzenlendi..

Kınaş Yapı'dan çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği semineri!

Kınaş Yapı Endüstrisi tarafından, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' seminerinde Kınaş Yapı Endüstrisi İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş konuştu..

ÇATIDER çalışanlarına iş güvenliği eğitimi veriyor!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği haftası nedeniyle yaptığı açıklamada her ölümlü üç iş kazasından birinin inşaat sektöründe yaşandığını belirtti.

Kınaş İnşaat İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenledi!

Kınaş Yapı Endüstrisi tarafından, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla düzenlenen ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ seminerinde konuşan Hamdi Kınaş, "Çalışanlarımızın sağlıklarını ve güvenliklerini düşünmek bizim için çok önemlidir" dedi.

İş güvenliği uzmanları yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

İş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi 14 Ekim'de başlıyor!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, A ARTI OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2'nci İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

İş güvenliği paketi Haberi

İş güvenliği paketi

Paketin komisyon aşamalarında yapılan değişiklikle, işyerinde “hayati risk” görülen ve faaliyeti durdurulan işverene “idari para cezası” kaldırıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde Genel Kurul’da görüşülecek tasarının yasalaşması halinde bir işyerindeki eksiklikler nedeniyle çalışanların ciddi kaza riski altında olduğu görülürse, o işyeri için sadece “faaliyet durdurma” kararı uygulanacak; bu noksanlıklardan dolayı parasal cezalandırma yapılmayacak. Uzmanlar, “Faaliyet durdurma, ceza değil tedbirdir. Bu düzenleme kusuru olan işvereni korumak anlamına gelir” uyarısında bulunuyor.


PARA CEZASI KATLANARAK BÜYÜYOR

Halen yürürlükte bulunan mevzuata göre, bir müfettiş herhangi bir işyerinde “hayati” eksiklik görmesi durumunda işyerinde faaliyetin durdurulması yönünde karar alıyor. Bu karar yerel makamlara bildiriliyor ve durdurma kararı uygulanıyor. Müfettiş bağlı bulunduğu grup başkanlığına da ayrı bir rapor hazırlıyor; bu raporda işyerinde tespit...