28 / 04 / 2024

iş güvenliği uzmanları apartmanlarda

iş güvenliği uzmanları apartmanlarda

Hürriyet Gazete Yazarı Şükrü Kızılot, yeni çıkan bir yas aile apartmanlarda hekim ve iş güvenliği uzmanı bulundurmanın zorunlu hale gelmesini açıklıyor. İşte o yazı!

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

İş güvenliği uzmanlarına yüksekte çalışma eğitimi!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazalarının ardından harekete geçen Yıldız Teknik OSGB, Çukurova bölgesinde iş güvenliği uzmanlarına eğitim verdi.

İş güvenliği uzmanları yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

İş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

İş güvenliği uzmanlarına iş durdurma yetkisi!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son değişiklik ile iş güvenliği uzmanlarına tehlikeli gördükleri durumlarda işi durdurma yetkisi getirildi. 2014’te toplam 1886 işçi hayatını yitirdi.

Muratpaşa’da İş Sağlığı ve Güvenliği masaya yatırıldı!

Muratpaşa Müteahhitler Derneği’nin üyelerine yönelik “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, konunun yapı sektöründeki önemine dikkat çekti.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

İstanbul'da iş güvenliğine uymayan 1700 işyeri kapatıldı!

MTSO ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında cephe iskelesi kurulum, kullanım ve sökümü, iş güvenliği koşullarını kapsayan bilgilendirme semineri yapıldı.

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü için işçi güvenliği semineri düzenlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Gaziantep'te bilgi verildi...

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

iş güvenliği uzmanları apartmanlarda Haberi

iş güvenliği uzmanları apartmanlarda



Yeni çıkan bir yasa ile; apartmanlara hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma mecburiyeti getiriliyor.Buna uymayanlara, onbinlerce hatta yüzbinlerce lira ceza kesilecek.


Yeni yükümlülükler


30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile işverenlere, yeni yükümlülükler getirildi.Bunlardan biri de apartmanlarla ilgili.“Kapıcı” çalıştıran apartmanlar ile işçi statüsünde “yönetici” çalıştıran apartmanlara, yeni bir yükümlülük geldi.


Buna göre, apartman yönetimi kat malikleri kurulunun;


- İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için “iş güvenliği uzmanı” ile “işyeri hekimi” çalıştırmaları 


- Bu hizmetin tamamını veya bir kısmını, “ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden” hizmet olarak almaları,gerekiyor. Konuyla ilgili ayrıntılar, yakında bir yönetmelikle açıklanacak.


Her ay için 10 bin TL


Yukarıda belirtilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanını görevlendirmeyen veya bu hizmeti almayan apartman yönetimine kat maliklerine, görevlendirmediği uzman...