04 / 05 / 2024

İş GYO derecelendirme notu

İş GYO derecelendirme notu

İş GYO kurumsal yönetim derecelendirme raporunu yayınladı. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İş GYO kurumsal yönetim derecelendirme raporunu yayınladı.

Akmerkez GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,44!

Akmerkez GYO'nun 7 Aralık 2021 tarihi itibarıyla Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 10 üzerinden 9,44 (94,42) olarak güncellendi. 

Akiş GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,63!

Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesine ait çalışmalar, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından tamamlandı. Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,63 (96,33) olarak güncellendi. 

Vakıf GYO'nun kredi derecelendirme notları belli oldu!

Vakıf GYO'nun Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu BB, Uzun Vadeli Ulusal Notu AAA, Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu ve Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para B olarak belirlendi.

Ata GYO'nun uzun vadeli kredi notu BBB!

Ata GYO'nun kredi derecelendirme süreci sonucunda, şirket "Yatırım Yapılabilir" kategoride  derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu BBB+, Kısa Vadeli  Ulusal Notu A-3, her iki not görünümü ise "Negatif" olarak belirlendi.

Deniz GYO'nun uzun vadeli kredi notu AA!

Deniz GYO'nun KOBİRATE Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından yürütülen kredi derecelendirme süreci sonucunda; Uzun Vadeli Ulusal Notu AA-, Kısa Vadeli Ulusal Notu A-1, görünümleri ise olumlu olarak belirlendi. 

İŞ GYO'nun uzun vadeli kredi notu AA!

İş GYO'nun SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., yaptığı gözden geçirme sonucunda Şirketimizi "yatırım yapılabilir" kategori içerisinde değerlendirerek Uzun Vadeli (Ulusal) Notu (TR) AA, Kısa Vadeli (Ulusal) Notu A1+, görünümleri "Stabil" olarak teyit etti. 

Vakıf GYO kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO ile Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. arasında Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Sözleşmesi imzalandı.

İş GYO, SAHA ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

İş GYO, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı. Sözleşme 8 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak. 

Doğuş GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,42!

Doğuş GYO'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme notu; 31 Mayıs 2021 – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında 9,42 oldu. 

Halk GYO'nun kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesi 16 Nisan'da sona erecek!

Halk GYO'nun Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme A.Ş. firması ile yapılan sözleşmeye  bağlı olarak alınmış kurumsal yönetim uyum derecelendirme notunun geçerliliği 16 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. 

Halk GYO ve JCR Avrasya arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Halk GYO'nun adına kredi derecelendirme notu alınması amacıyla şirket ile JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. arasında bir yıl süreyle geçerli olmak üzere sözleşme imzalandı. 

Doğuş GYO Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ile anlaştı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 14 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde "Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş." ile Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Hizmet Sözleşmesi imzalandı.

Akmerkez GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9.44!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kurumsal yönetim derecelendirme notu 10 üzerinden 9,44 (94,42) olarak güncellendi.

İş GYO derecelendirme notu Haberi

İş GYO derecelendirme notu

İş GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz ile Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) arasında imzalanan kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirmesi sözleşmesi uyarınca hazırlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu tamamlanmıştır.


SAHA tarafından 04.12.2014 tarihi itibarıyla hazırlanan yeni Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu doğrultusunda Şirketimiz, "%90,92" notu (10 üzerinden 9,09) ile derecelendirilmiştir. 


SAHA, bu derecelendirme çalışmasında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ocak 2014 tarihinde yayınladığı "Kurumsal Yönetim İlkeleri"ni baz alan yeni metodolojisini kullanmış olup, derecelendirme notumuzun ağırlıklandırılmış dört ana bölüm itibarıyla dağılımı aşağıda yer almaktadır.


Ana Bölümler / Ağırlık / Alınan Not:  

Pay Sahipleri / %25 /     91.02

Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık / %25 /   97.60

Menfaat Sahipleri  / %15 /    84.35

Yönetim Kurulu / %35 /    88.89

Ortalama Derecelendirme Notu      ...