02 / 05 / 2024

iş hakları

iş hakları

İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla kanun getirilmişti.

İşyerleri; çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli diye sınıflandırılacak!

Çalışma hayatı açısından büyük önem taşıyan, gelişmiş ülkelerin 1970'li yıllarda uygulamaya koymasına rağmen Türkiye'nin yasalaştırmakta geciktiği İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki yasal düzenleme Meclis'te kabul edild

İşte, EYT düzenlemesinde başvuru kriterleri! Kimler emekli olabilecek? Çalışanların ve işverenlerin hakları neler?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişiye yaş şartına takılmaksızın emekli olabilme hakkı doğdu. Peki, EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkından yararlanmak için neler yapılmalı? Çalışanın ve işverenin hakları neler? İşte bütün bu soruların yanıtları haberimizde…

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

İşte emeklilerin 2023 zamları

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de yeni yıl zamları netleşmeye başladı. İşte 2023 başı için emeklilerin kesinleşen zam oranları ve bu oranın üzerinde alabileceği haklar...

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Kiracı hakları için nereye başvurulur?

Kiracı haklarının neler olduğu tüm kiracıların bilmesi gereken bir konudur. Kiralanan mülk hakkında bir sorun olursa, kiracı hakları için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Binası riskli olan vergi ve harçtan muaf!

Bina sahibi kendi mülkünü hiçbir müteahhide gerek kalmadan hatta metrekareleri ufalmadan yenileyebiliyor. Binanın riskli olması durumunda vatandaşın yararlanabileceği hakları bulunuyor.

Kapatılan işletmeleri̇n idareye karşı tazmi̇nat hakları!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''İdari̇ karar İle kapatılan işletmeleri̇n idareye karşı tazmi̇nat hakları'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi durumunda, işyeri sahiplerinin kiracıyla ilgili tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı. 

Konut görevlilerinin hakları için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konut görevlilerinin haklarının tamamen yasal güvenceye alınması için bir kanun teklifi verdi.

Yapılandırmada ikinci şans yürürlüğe girdi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ödemelerini süresinde yapmadıkları için yeniden yapılandırma uygulamasının getirdiği hakları kaybedenlere ikinci bir şans veren yasanın yürürlüğe girdiğini belirtti.

Seçkin Piriler çocuklarının miras hakları için mahkemeye başvurdu!

Seçkin Piriler, Kaan Tangöze’yle evliliğinden dünyaya gelen iki çocuğunun miras haklarının korunması için mahkemeye başvurdu.

iş hakları Haberi

iş hakları

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla 2013 yılı başında müstakil bir kanun olarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe konulmuş ve çok sayıda da ikincil mevzuat (yönetmelik, tebliğ) çıkarılmış olmasına rağmen, aradan geçen iki yıl içinde iş kazası ve meslek hastalığı olaylarında önemli bir azalış sağlanamadığı gibi, son zamanlarda özellikle madencilik ve inşaat sektörü gibi çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde pek çok ölümlü iş kazası olayı ile karşı karşıyla kalınmıştır. Bu çerçevede, son iki yılın resmi olmayan ölümlü iş kazası istatistiklerine bakıldığında da 2013'te 1235 işçi, 2014 yılının ilk dokuz ayında da 1413 işçi hayatını kaybetmiştir. 


Soma'da ve en son...