27 / 04 / 2024

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum



Bir hizmet sözleşmesi çerçevesinde ücret karşılığında iş yapmakla uğraşan bireye işçi denir. Yasal olarak işçi, yasanın belirlediği hak ve sorumluluklara sahiptir. İşte işçilerin sahip olduğu haklar…

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİNİN HAKLARI NELERDİR?

İşçinin sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı duruma gelir. Bu yüzden işveren işten çıkaracağı çalışan ile anlaşma yoluna gider. Bu anlaşmaya ikale sözleşmesi denir. İkale sözleşmesine göre çalışan ve işveren ortak bir noktada buluşarak yollarını ayırabilir.

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İKALE SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kelime anlamı olarak kısaca anlaşmayı bozma şeklinde tanımlanabilir. Çalışan ve işveren masaya oturup karşılıklı olarak anlaştıkları iş anlaşmasını yine anlaşarak sona erdirmek için ikale sözleşmesi yaparlar.

Peki, işçinin alacağı haklar nelerdir? İşte konuya ilişkin tüm merak edilen detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön