06 / 05 / 2024

iş kazaları 2014

iş kazaları 2014

KONYA'NIN Karapınar ilçesinde 7 katlı binanın dış cephesindeki ısı yalıtım için kurulan iskelede çalışan işçilerin, emniyet kemeri, baret ve diğer önlemleri almadan adeta canları hiçe sayarak çalışmaları dikkat çekti...

Ardahan'da baraj inşaatında düşen işçi öldü!

Alınan bilgiye göre, Çıldır ilçe sınırlarında yapımı süren Kotanlı Barajı'nda çalışan Umut Çiçekdağ (19), kalıp sökmeye çalışırken dengesini kaybederek düştü. Hastaneye götürülen Çiçekdağ, yolda yaşamını yitirdi.

9 ayda bin 414 işçi iş kazasında öldü!

İSTANBUL'DA rezidans inşaatında 10 işçinin asansörle birlikte yere çakılarak hayatını kaybettiği eylül ayında toplamda 143 işçinin iş kazasında yaşamını yitirdiği açıklandı.Yılın ilk 9 ayında hayatını kaybeden işçi sayısı bin 414'e yükseldi...

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaat sektöründe iş kazaları azaltılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki "İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü"nün Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki imza törenine katıldı. Bakan Selçuk burada önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

İş kazalarına karşı eğitim şart!

2012’ye kadar iş sağlığı ve güvenliği alanında başlı başına tek bir kanun yoktu. 6331 sayılı yasayla önemli bir adım atıldı. Kanun maddeleri tek tek ele alındığında günümüz modern işletmecilik anlayışıyla uyumlu olduğu görülüyor.

İstanbul Havalimanı'nda kaç kişi öldü! Bakan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki iş kazalarına ilişkin soruları yanıtladı. Turhan, işin başından itibaren ölümlü kaza sayısının 30 olduğunu ifade etti. 

Yeni Havalimanı için Meclis araştırması talebi!

TBMM Başkanlığı'na Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarında yaşanan iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi, çalışanların temel taleplerinin yerine getirilmesi için araştırma önergesi sunuldu.

CHP, Yeni Havalimanı'nda yaşananlar için araştırma komisyonu önerdi!

CHP, İstabul Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarının başladığı tarihten bu yana yaşanan iş kazalarının nedenlerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

iş kazaları 2014 Haberi

iş kazaları 2014

KONYA'NIN Karapınar ilçesinde 7 katlı binanın dış cephesindeki ısı yalıtım için kurulan iskelede çalışan işçilerin, emniyet kemeri, baret ve diğer önlemleri almadan adeta canları hiçe sayarak çalışmaları dikkat çekti, iskelede iş güvenliği önlemi alınmadığı gibi çevresinde önlem alınmaması faciaya davetiye çıkartıyor. Binanın giriş katında işyerlerinin bulunması nedeniyle halkın yoğun olduğu cadde ancak, kaldırımda yürüyenlerin başına bir demir parçası veya başka bir cismin düşmesi ise an meselesi. işçilerin, iskelede kullanılan demir parçaları ve inşaat malzemelerini halat yardımıyla üst katlara çıkarttığı ancak, burada da kaldırımda yürüyenler içinde güvenlik önlemi alınmadığı gözlendi. 


Vatan...