26 / 11 / 2024

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.




Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) arasında imzalanan "İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü" kapsamında başlatılan "Yüksekte Güvenli Çalış" kampanyasının ilk bilgilendirme semineri Ankara'da gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya, iş sağlığı ve güvenliğinin istenilen seviyeye getirilmesinin sadece Bakanlık ve Genel Müdürlüğün çalışmalarıyla değil tüm sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, üniversiteler ve bu alanda faaliyet gösteren uzmanların hassasiyetiyle mümkün olacağını söyledi.

Yenidünya, "Yüksekten düşme şeklinde meydana gelen ölümlü kazalar, son 5 yıl ortalama rakamlarına baktığımızda, inşaat sektöründeki bütün ölümlü iş kazalarının yüzde 44'ünü oluşturuyor. Yani bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı. Yükseklik güvenlik çalışmalarının sağlanması sektörde iş sağlığı ve güvenliği alanında atılabilecek en büyük ve en etkili adım niteliğinde." şeklinde konuştu.

"Hedefimiz iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi"


İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy da Bakanlığın her faaliyetinde yer almaya hazır olduklarını söyleyerek, "Bu meselenin önemli bir konusu insan ve insan hayatı. Hedefimiz de iş sağlığı ve iş güvenliği kültürünün geliştirilmesi. Aslında bunu geliştirmekten ziyade ülkemizde bunu bir yaşam biçimine dönüştürmek zorundayız." diye konuştu.

Seminerde "İş Yeri Uygulamaları ve Denetim Esasları", "Yüksekte Çalışmada Yeni Standartlar", "İyi Uygulama Örnekleri" başlıklarının ele alındığı paneller gerçekleştirildi.

Bilgilendirme seminerleri 12 Şubat tarihinde İstanbul, 15 Şubat tarihinde ise Antalya'da gerçekleştirilecek.


Geri Dön