17 / 05 / 2024

ölümlü iş kazalarının sebepleri

ölümlü iş kazalarının sebepleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

Ünlü ekonomist yıl sonunu işaret etti! Gram altın için net rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu!

Kapalıçarşı altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatlarının ne olacağı merak ediliyor. Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, yıl sonunu işaret ederek, gram altın için rakam verdi. 

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı! Hemen bakın!

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak.. Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı... Hemen bu son dakika rakamına bakın...

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

ANZ analistlerinden yeni gümüş beklentisi! Yıl sonunda gümüşün geleceği seviye açıklandı

ANZ analistlerinden yeni gümüş tahmini geldi. 2023 yıl sonunda tahminlerini yukarı yönlü revize eden analistler yıl sonunda gümüşün geleceği seviyeyi açıkladı.

ölümlü iş kazalarının sebepleri Haberi

ölümlü iş kazalarının sebepleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) arasında imzalanan "İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü" kapsamında başlatılan "Yüksekte Güvenli Çalış" kampanyasının ilk bilgilendirme semineri Ankara'da gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya, iş sağlığı ve güvenliğinin istenilen seviyeye getirilmesinin sadece Bakanlık ve Genel Müdürlüğün çalışmalarıyla değil tüm sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, üniversiteler ve bu alanda faaliyet gösteren uzmanların hassasiyetiyle mümkün olacağını söyledi.

Yenidünya, "Yüksekten düşme şeklinde meydana gelen ölümlü kazalar, son 5 yıl ortalama rakamlarına baktığımızda, inşaat sektöründeki bütün ölümlü iş kazalarının yüzde 44'ünü oluşturuyor. Yani bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı. Yükseklik güvenlik çalışmalarının sağlanması sektörde iş sağlığı ve...