24 / 07 / 2024

iş kazaları güvenli iskele

iş kazaları güvenli iskele

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 01.07.2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere inşaat dış cephe iş iskeleleri "yapı statik proje eki" olarak sayılmıştır...

Depremde sadece konutların güvenli olması yetmez! İş yerleri depreme karşı dayanıklı mı? İşte işverenlere düşen görevler

İnsan Kaynakları Meslek Derneği (İKMD), merkez üssü Kahramanmaraş olan,10 ilimizde can kayıpları ve yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından çalışma hayatına yönelik bir bildiri yayınladı. Dernek, konut güvenliğinin yanı sıra iş yerlerindeki güvenliğe de dikkat çekti.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Seza Çimento robot teknolojisi ile iş güvenliğinden ödün vermiyor!

Seza Çimento Fabrika Müdürü Mehmet Ali Baysal yaptığı açıklamada üretimde yüksek kalite felsefesiyle faaliyet gösterdiklerini ve çalışanları için güvenli bir iş ortamının tesisinin birincil öncelikleri olduğunu söyledi.

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor!

AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti... 

TOKİ Mudurnu’da inşa ettiği konutlarda güvenli bir yaşam sunuyor!

TOKİ’nin Bolu Mudurnu’da inşa ettiği sosyal konutlar, bölge sakinlerine bölgenin sert ikliminde konforlu ve güvenli bir yaşam sunuyor. 

Emlak sektörü Türkiye ekonomisi için güvenli bir liman!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, TÜİK Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini değerlendirdi. Kuzu, "Rakamlardan da görüyoruz ki emlak sektörü ülke ekonomimiz için güvenli bir limandır" dedi.  

Türkiye yatırım için güvenli ekonomi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gedikli, “Türkiye yatırım için güvenli ve verimli bir ekonomi” şeklinde konuştu.

Hilti inşaatta iş güvenliğine dikkat çekti!

İnşaat el aletlerinin jenerik markası Hilti, inşaatta iş güvenliğinin önemini vurguladı. Hilti’nin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, iş kazalarının nedenlerini anlattı.

Türkiye yatırım yapmak için güvenli bir ülke!

Business Sweden Türkiye Ofisi Sorumlusu Friberg, "Türkiye hali hazırda yatırım yapmak için güvenli bir ülke" dedi.

İş güvenliği uzmanı olmayan şirketlere, ceza geliyor!

10'dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler, İş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda..

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya 28-30 Nisan'da!

İFO Fuarcılık tarafından 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya”da, iş kazalarının önünü alacak yeni teknoloji, ekipman ve uygulamalar bir arada sergilenecek.

iş kazaları güvenli iskele Haberi

iş kazaları güvenli iskele

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 01.07.2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere inşaat dış cephe iş iskeleleri "yapı statik proje eki" olarak sayılmıştır. Bu sayede ülke genelinde güvenli iskele modeli tanımlanmıştır.


Güvenli iskelelerin 1.7.2015 tarihinde aksamadan uygulamaya girebilmesi için, 270'e yakın iskele üreticisi ile Türk Standartları Enstitüsü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunacağı; ülkemizde iskele üreticilerinin durumu, teknolojisi, dünya uygulamaları ve sorunların çözümü için yol haritalarının belirleneceği Sektör ve Kamu temsilcilerinin buluştuğu çalıştayı 10 Şubat Salı günü (bugün)...