05 / 05 / 2024

iş kazaları için ilk adım atıldı

iş kazaları için ilk adım atıldı

TÜRKİYE’de iş güvenliğinin arttırılması ve kazaların önlenmesi için işçi konfederas-yonları ve bakanlık yeni düzenlemeler için bir araya geldi. İş kazaları için ilk adım atıldı. Mührü açan hapse girecek...

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Murat Kürekçi: İnşaat alanları yönetmeliğe aykırı!

İş kazalarının iş sağlığı ve yönetmeliğine uyulmadığı için meydana geldiğini söyleyen Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı iş cinayetleri raporlarına göre ülkemizde en fazla ölüm yapı işlerinde meydana geliyor'' dedi.

Yeni Havalimanı için Meclis araştırması talebi!

TBMM Başkanlığı'na Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarında yaşanan iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi, çalışanların temel taleplerinin yerine getirilmesi için araştırma önergesi sunuldu.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

İnşaatlarda kazaların azaltılması için sürdürülebilir tedbirler alınmalı!

İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, inşaat sektöründe risklerin çok yüksek olduğu iş kollarının başında geldiğinden sektördeki kazaların azaltılması ve önlenmesi için tedbirlerin bilimsel yaklaşımlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

Ölümlü iş kazalarının 3'te 1'i inşaatlarda görüldü!

Ölümlü iş kazalarının 3’te 1’i inşaatlarda görüldü. Yüksekten düşmelerin % 25’i cephe iskelelerinde yaşanırken, işçiler ‘cambazlık yapmak’la suçlandı.

Talas Belediyesi iş kazaları için önlemler alıyor!

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, nüfusun ve konutlaşmanın hızla arttığı Kayseri Talas 'ta iş kazalarının yaşanmaması için her türlü güvenlik tedbirini alacaklarını söyledi...

İBB Meclisi’nde inşaat kazaları için baretli protesto!

CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular.

İdris Güllüce: İş kazalarının sıfıra indirilmesi için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, katıldığı televizyon programında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güllüce, “İş kazalarının sıfıra indirilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Akıllı yollar için eylem planı hazır!

Türkiye'nin dört bir yanını duble yollarla saran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, trafik sıkışıklığı ve kazaları önlemek için tüm yollara akıllı ulaşım sistemleri kurmak üzere eylem planı hazırladı...

İş kazaları için ilk adım atıldı! Mührü açan hapse girecek!

TÜRKİYE’de iş güvenliğinin arttırılması ve kazaların önlenmesi için işçi konfederas-yonları ve bakanlık yeni düzenlemeler için bir araya geldi. İş kazaları için ilk adım atıldı. Mührü açan hapse girecek.

İnşaat sektörüne çeki düzen için ILO 167 harekatı!

Türkiye, madencilikten sonra ölümlü iş kazalarında dünya birincisi olduğu inşaat sektörüne çeki düzen getirmek için harekete geçti. En önemli adım olarak ILO’nun 167 no’lu sözleşmesinin imzalanması var.

İnşaatlarda ruhsat için iskele projesi zorunlu!

Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı. İnşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olması zorunlu hale getiriliyor...

iş kazaları için ilk adım atıldı Haberi

iş kazaları için ilk adım atıldı


Varılan mutabakata göre 50 işkolu en tehlikeli sınıfa girecek. 1.6 milyon işçi 1 yıl içinde eğitim almazsa çalışamayacak. Mühürlenen işyerini açan hapse atılacak.  Paket ekim ayında Meclis’e gidecek.


HER gün yenileri eklenen iş kazalarının önlenmesi için 1 milyon 600 bin çalışana 1 yıl içinde mesleki eğitim zorunluluğu geliyor. Çok tehlikeli iş kollarında çalışanlar için zorunlu olacak eğitim, uygulamalı verilecek. Düzenleme için geçiş sürecinin 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya başlaması planlanıyor. İş kazalarının önlenmesi için hazırlıkları başlayan yeni iş sağlığı ve güvenliği eylem planı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, pazar günü işçi-işveren temsilcileriyle bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, gelinen noktayı Hürriyet’e şöyle anlattı:


6 Mart 2012’de çadırda kalan 11 inşaat işçisi cayır cayır yandı. İnşaatında çalıştıkları evlerin tanesi...