22 / 07 / 2024

İş kazalarında en fazla sıkıntı inşaatlarda

İş kazalarında en fazla sıkıntı inşaatlarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, iş kazalarının önlenmesi konusunda önemli adımlar attıklarına dikkati çekerek iş kazalarında en fazla sıkıntının inşaatlarda yaşandığını belirtti.

Ruslar Alanya’dan vazgeçmedi! 2024'ün ilk 5 ayında en çok konutu yine onlar aldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre 7 ülkeden yüksek talep gören Antalya Alanya’da 2024 yılında en çok konut satın alan yabancı uyruklu vatandaşlar Ruslar oldu. 

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

1936 yılında en ucuz şehir İzmir'miş!

1936 yılında İstanbul'daki hayat pahalılığı sık sık gündeme gelmiş. Bu durum düzeltilmeye çalışılırken akıllara 'en ucuz şehir hangisi?' sorusu gelmiş ve bakın kim, hangi şehri söylemiş. İşte o haber....

Emlak yatırımında en çok kazandıran şehir hangisi? Enflasyona karşı konut yatırımları yükseldi...

Emlak yatırımında en çok kazandıran iller belli olduğu açıklandı. Buna göre, yüksek enflasyonda konut yatırımında artış görüldü. yaşandı. Konutta en çok kazandıran şehirler hangileri oldu?

2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketler açıklandı

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri devam ederken, İş Yatırım, 2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketleri listeledi. İşte o listedeki 9 şirket, temettü miktarları ve tarihleri…

ODMD açıkladı! 2024 Nisan ayında en çok hangi otomobil markaları satıldı...

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en çok satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak açıklandı.

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin son 10 yılda Nisan aylarında gösterdiği performans masaya yatırıldı. Endeksin 10 yılın 8’inde yükseliş göstermesi yatırımcıları bu Nisan ayında da heyecanlandırdı. İşte Nisan ayında en çok kazandıran hisseler...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehir!

Arsa yatırımına ilgi hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehri açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

İş kazalarında en fazla sıkıntı inşaatlarda Haberi

İş kazalarında en fazla sıkıntı inşaatlarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Hayalimiz şu, herkesin bireysel kıdem tazminatı hesabı olsun, işçi ile işveren arasında bir tehditleşme olmasın, bu bir tehdit mekanizması olarak ortada durmasın" dedi.


Bakan Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirilere cevap verdi.


HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın öğlen yaşanan tartışma nedeniyle Soylu'dan özür dilemesini istemesi üzerine söz alan Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bazı ifadeleri kullanmaması halinde 6-7 Ekim olaylarının yaşanmayacağını söyledi. Genlerinde demokrasiye karşı nefret suçu işlemenin olmadığını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:


"Şunu ifade etmek istiyorum, sizin şahsınızla alakalı böyle bir şey söylemedim, söylemem. Olayın yukarıdan aşağıya gelişiyle ilgili olarak söylediğim söz, çok açıktır ve nettir."


Paylan'ın,...