14 / 05 / 2024

iş kazalarında inşaat sektörü ne durumda

iş kazalarında inşaat sektörü ne durumda

Ülkemizde ise her gün 176 iş kazası olmakta, 3 işçi yaşamını kaybetmekte ve 5 kişi iş kazası sonucu iş göremez hale geliyor. Ülkemizdeki iş kazalarında 4,6 ile inşaat sektörü 4. sırada yer alıyor.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

AB'de inşaat üretimi Temmuz ayında düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

AB'de inşaat üretimi Ocak ayında yüzde 0,9 arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin devam ettiği 2021 yılının Ocak ayında yüzde 0,9 oranında arttı.

Trabzon'da 10 bin kişinin ibadet edeceği caminin kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin kubbesine 561 santimetrelik alemi takıldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

AB'de inşaat üretimi Aralık ayında yüzde 3,3 düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin katı biçimde uygulandığı geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında azaldı.

iş kazalarında inşaat sektörü ne durumda Haberi

iş kazalarında inşaat sektörü ne durumda

Plato Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Demet Parlak Poyraz  Türkiye’de, her altı dakikada bir iş kazasının meydana geldiğini söyledi.


4,6 ile İnşaat Sektörü  4. sırada yer alıyor!


Plato Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Demet Parlak Poyraz’ın verdiği bilgiye göre iş kazası geçirenlerin sektörel dağılımına bakıldığında ilk sırayı madencilik ve taşocaklığı alıyor. Bu sektörü yüzde 7,7 ile elektrik, gaz ve su sektörü izliyor. Bu iki sektörü, yüzde 5,2 ile imalat sektörü, yüzde 4,6 ile inşaat sektörü ve  yüzde 3,7 ile taşımacılık, haberleşme ve depolama sektörü izliyor.


Geçtiğmiz yıl 1.700 kişi iş kazalarında hayatını kaybetti!


Plato Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Demet Parlak Poyraz...