05 / 05 / 2024

İş kazası sgk

İş kazası sgk

Torba yasa Meclis'ten geçti. Buna göre, işyerinde ölümlü ve ciddi yaralanmalı iş kazalarını 3 yıl boyunca önleyen bir işveren, 3 yıl işsizlik sigortası primini eksik ödeyerek, iş güvenliği maliyetlerini çıkartabilecek.

Samsun SGK Binası taşınıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, 29 Eylül’den itibaren Atakum ilçesindeki yeni binalarında hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

AŞKALE Çimento iş kazası davasında örnek karar!

AŞKALE Çimento’da, 4 yıl önce iki işçinin ölümü, birinin yaralandığı iş kazasına ilişkin verilen ceza, Yargıtay tarafından bu fabrikada geçmişte de iş kazası yaşandığı gerekçesiyle bozuldu. Ve mahkeme verilen cezayı arttırdı.

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

En çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

İş güvenliği konusunda Makedonya’da sayılı kişiler arasında yer alan Cevahir Holding’in “Sky City” Projesi İş Güvenliği Sorumlusu Nevzat Umer, ''En çok kaza inşaat sektöründe yaşanıyor. 2015 yılı içerisinde 24 kişi iş kazası yüzünden ölürken, bunların 11’i inşaat sektöründe meydana geldi.''dedi.

SGK, Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu!

43 milyon liralık prim borcunu ödemediği gerekçesiyle SGK İl Müdürlüğü Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu. SGK İl Müdürü İlbaş,"Görevim, devletin prim alacağını tahsil etmektir. Belediye borçlarının ilgili yasada belirtilen miktarı ödendiği takdirde haciz kaldırılacak" dedi.

Balıkesir SGK binası 25 milyon TL'ye yeniden satışta!

Balıkesir Gayrimenkul Yatırım ve Gıda A.Ş., Balıkesir Altıeylül'debulunan SGK binasını satışa çıkardı. İhalesi 25 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşecek binanın satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

Kahta SGK hizmet binasında son durum!

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın , Kahta ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binasını inşaat alanında incelemede bulundu.

Ankara Büyükşehir ile SGK arasında yeni trampa anlaşması!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi için SGK ile Büyükşehir arasında yeni protokol imzalandı. Protokolde SGK Ulus ve AOÇ’de toplam değeri 203 milyon 509 bin 29 TL olan taşınmazları Büyükşehir’e verecek.

Şişli'deki asansör kazasının davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası sonrası inşaatın yapıldığı alana gelerek yasalara aykırı davrandığı iddiasıyla yargılanan DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu'nun beraatine hükmedildi.

Kahta SGK Hizmet Binası'nın temeli atıldı!

980 metre kare alana 3 katlı olarak yapılacak olan SGK hizmet binasının tamamlanmasının ardından Kahta'nın yanı sıra yakın noktadaki Sincik ve Gerger ilçelerine de hizmet vereceği bildirildi.

Batman SGK İl Müdürlüğü binası yüzde 50 tamamlandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu Batman İl Müdürlüğü, maliyeti yaklaşık 7 milyon TL'nin üzerinde olacak modern SGK il binasının yüzde 50'sinin bittiğini söyledi.

Canpa'da 30 yıldır iş kazası yaşanmıyor!

Yalıtım sektörünün önde gelen firması Canpa, 30 yıldır imza attığı konut, hastane, köprü, baraj, havalimanı, AVM gibi büyük projelerin yalıtım işlerinde bugüne kadar hiç iş kazası yaşanmaması dolayısıyla önemli bir rekoru elinde bulunduruyor.

Batman SGK İl Müdürlüğü binası ne zaman açılacak?

Modern bir hizmet binasına kavuşturulan SGK İl Müdürlüğü bünyesinde bir de Aile Hekimliği’nin açılmasını isteyen muhtar Abdulmenaf Aktaş; “İki mahalleye hizmet verecek birimin bu binada olmasını istiyoruz” dedi.

İş kazası sgk Haberi

İş kazası sgk

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndaki bazı eksikliklerin giderilmesi ve işverenlerin konuya bakışını değiştirecek bazı düzenlemelerin yer aldığı torba yasa Meclis'ten geçti. Artık işverenlerin ve işçilerin konuya ilişkin bakış açılarının değişmesi bekleniyor. Kanundaki bir madde işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda katlandıkları maliyetlerin belirli bir bölümünün işsizlik sigortası fonundan karşılanmasını sağlıyor. 



86 BİN 472TL TASARRUF 

Sistem şu şekilde işliyor: Çok tehlikeli sınıfta yer alıp 10'dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası yaşanmaması durumunda bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere 3 yıl boyunca işsizlik sigortası işveren payının bir puan eksik ödenmesi söz konusu olacak. Ortaya şu şekilde bir tablo çıkıyor: İşverenler asgari ücret üzerinden çalıştırdıkları işçiler için 24,02 TL işsizlik sigortası primi...