05 / 05 / 2024

iş yeri kat malikleri muvafakatı

iş yeri kat malikleri muvafakatı

Bir apartman dairesinde iş yeri açılabilmesi için ilk olarak Kat Mülkiyeti Kanununun izin verdiği işlerden olması gerekiyor; daha sonra ise kat maliklerinden muvafakatname alınması gerekiyor...

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli? Sitede iş yeri açarken sadece kat maliklerinin muvafakatnamesi yeterli mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre, toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor...

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri için onay alınmalı!  

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için tüm maliklerden izin alınması gerekiyor.

Gerede Belediyesi kat karşılığı işyeri ve otel yaptırıyor!

Gerede Belediyesi, Kitirler Mahallesi'nde kat karşılığı işyeri ve otel binası yapımı işi ihale ediyor. İhale 12 Temmuz'da gerçekleşecek..

TOKİ Bilecik Osmaneli konut ve işyeri projesinde imzalar atıldı!

Bilecik Osmaneli Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 6 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan 1 kat iş yeri, 6 kat 96 konut olmak üzere toplam 7 kattan ve üç bloktan oluşan proje için imzalar atıldı.

Elazığ Belediyesi'nden kiralık 2 işyeri!

Elazığ Belediyesi'ne ait Abdullahpaşa Mahallesi Malatya Caddesi Trafo yanında bulunan kafeterya ve çay bahçesi ile Belediye İş Merkezi teras katında bulunan işyeri, açık artırma usulüyle 5 yıllığına ihale ediliyor.

Sitelerde yönetici kat maliklerinden izin almadan işyeri kiralayabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Sitelerde yönetici kat maliklerinden izin almadan işyeri kiralayabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Encümen toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın‘ın katılımıyla Encümen Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda Gündoğdu Kalıcı İş Merkezi, Fuar alanı ve Karamürsel Terminal’indeki işyeri kiralamaları gerçekleştirildi.

Kocaeli Tuana Evleri'nin işyeri ihalesine 2. kez talep gelmedi!

2. kez gerçekleşen ihale çıkan Tuana Evleri 1. Etap projesinde yer alan 6 adet işyerinin satışında yine katılım olmadığı için aynı bedel ve şartlarla bugünden itibaren doğrudan satış yöntemi ile işyeri sahip olmak isteyenlere satışları gerçekleştirilecek.

Niğde'de kat karşılığı iş yeri yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Ulukışla Çiftehan Köyü'nde kat karşılığı işyeri yaptıracak. İhalesi 16 Mayıs'ta gerçekleşecek inşaatın bedeli 5 milyon 819 bin 400 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Belediyesi'ne ait 8 iş yeri kiralandı!

Büyükşehir meclisi tarafından seçilen yeni encümen üyelerinin katılımıyla ilk toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 iş yeri kiralandı

iş yeri kat malikleri muvafakatı Haberi

iş yeri kat malikleri muvafakatı

Kat maliklerinden muvafakatname!

Bir apartman dairesinde açılması uygun olan ve olmayan işyerleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kimi işyerleri kat maliklerininin tümünden alınacak muvafakatname ile açılabiliyor.  Muvafakatname gerektiren işyerlerini açmak için, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınması gerekiyor. Peki nedir bu muvafakatname?


Muvafakatname, bir husus hakkında izin verildiğine ilişkin üzerinde bilgi bulunan yazılı belge olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre apartman dairesinde bir işyeri açmak için kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. 


Tüm maliklerden muvafakatname aldıktan sonra tapuya cins değişikliği müracaatı yapılarak tapuya tescil ettirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde  muvafakatnameler geçici muvafakatname sayılıyor.


Bağımsız bölümler satılırsa yeni maliki bağlamaz. Buna karşın tapuya tescil ettirilmesi halinde yeni maliki de bağlıyor.


İş yeri kat malikleri muvafakatı örneği..


İşyeri açma muvafakatnamesi

Binamızın ...... nolu dairesinde .................................. "............." olarak faaliyet göstermesine muvafakat ediyoruz.


Malikler

1.nolu...