20 / 07 / 2024

isale hatları

isale hatları

Bodrum’dan sonra Bolu’da su iletim hattında meydana gelen patlama bu hatlarda kullanılan boruları tekrardan gündeme taşıdı. Patlama, yerel yönetimler tarafından sırf ucuz olduğu için tercih edilen boruların sebep olduğu ne ilk ne de son örnek...

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın temel atma töreni 4 Aralık'ta!

19 Mayıs Barajı şantiye şefi Emre Sönmez ve isale hattı şantiye şefi Sermet Sönmez ile Baraj ve isale hatları konusunda fikir alış-verişinde bulunan Başkan Topaloğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Kanık, 4 Aralık Pazar günü isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Yüksek gerilim hatları kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'deki deprem riski taşıyan konutların yeniden inşasına yüksek gerilim hatlarının engel olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar, gerilim hatları nedeniyle yüksek kat izni alamıyor. Bu nedenle vatandaşlar dönüşüme sıcak bakmıyor.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Seydişehir'de içme suyu hattı yenileniyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ) Seydişehir Necati Kalaycıoğlu caddesinde ekonomik ömrünü tamamlamış su isale hatlarını yeniliyor.

Yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yeni içme suyu kaynakları için 3 bin 216 kilometre isale hattı döşendiğini belirtti. Eroğlu, Türkiye'de susuz şehir kalmaması için hedefler belirlediklerini vurguladı.

MESKİ Tarsus'ta isale hattını yeniliyor!

MESKİ, Tarsus'a bağlı Alibeyli ile Çiftlik mahalleleri arasında bulunan, zaman zaman meydana gelen arızalardan dolayı su kaybına ve su kesintilerine neden olan isale hattını yeniliyor.

Elbistan'da içme suyu isale hattı inşaatı yapılacak!

Kahramanmaraş Elbistan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kahramanmaraş Elbistan'nda içme suyu isale hattı inşaatı yaptıracak. İhalenin bedeli 734 bin TL olarak belirlendi.

Hatay Antakya'nın altyapısı yenileniyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), merkez ilçe Antakya’da eski olmasından dolayı sık sık arızalanan ve su kesintilerine sebep olan isale hatlarında yenileme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Capex Boru Hatları Altyapı Su Petrol Gaz Elektrik İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Capex Boru Hatları Altyapı Su Petrol Gaz Elektrik İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Benjamin Schmill Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL sermaye ile 30 Aralık'ta Kağıthane'de kuruldu.

Karacaören isale hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Antalya'nın 2045 yılına kadar içme suyu problemini ortadan kaldıracak olan isale hattı inşaatı tamamlandığında Antalya şehir merkezinde 2045 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak.

Hatay Belediyesi isale hattı yenileme programını hayata geçirdi!

HATSU, sık sık arızalanan, apartmanların altında kaldığı için müdahale edilemeyen ve sonucunda susuzluğa sebep olan isale hatlarında kronikleşen sorunların çözülmesi amacıyla isale hattı yenileme programını hayata geçirdi.

İstanbul’un banliyö tren hatları 2018'de bitecek!

YENİLEME çalışmaları nedeniyle 2013 yılında son sefer yapıldıktan sonra kapatılan İstanbul’un banliyö hatları halen açılamadı. Gebze-Halkalı tren hattının bitim tarihi için ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 2018 yılının ilk aylarını

Karaköy Şehir Hatları'na yeni vapur iskelesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi Ve İskele Binası Yapımı Projesi için harekete geçti. Yeni iskele yapımı projesi yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak...

isale hatları Haberi

isale hatları

Güvenilirliği gözetilmeyen borular hem can hem de mal güvenliği için büyük tehdit oluşturuyor. Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), su iletim hatlarında gerek güvenlik gerekse kullanım ömrü açısından tercih edilmesi gereken en uygun boru çeşidinin çelik borular olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. 


Yerel yönetimler tarafından su iletim hatlarında ucuz olduğu için tercih edilen borular hem can hem de mal güvenliğini tehdit ediyor. En son geçtiğimiz Pazar günü Bolu’da içme suyu ana isale hattında meydana gelen patlama bu tarz projelerde kullanılacak en doğru malzemenin ne olduğu tartışmalarını tekrardan başlattı. Yerel yönetimlerin su iletim hatlarında kullanılacak malzemeyi seçerken sadece maliyete odaklanması birçok sorunu beraberinde getiriyor. Projelerde kullanılacak boru seçilirken bir yanda işletme güvenliği diğer yanda ise kullanım ömrü kriterlerinin dikkate alınması büyük önem...