05 / 07 / 2024

işgal ne demek

işgal ne demek

Gayrimenkul ve tapu ile ilgili bir kavram olan işgal ne demektir, ayrıntıları haberimizde...

İşgal nedir?

Emlak terimi olarak işgal neyi ifade ediyor, işgal nedir ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek?

TOKİ başvuru durumu, başvuru yapan milyonlarca kişi tarafından kontrol edilmektedir. Peki TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek? İşte detaylar!

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı

Tahsis kelimesi dilimize Arapçadan giren bir sözcüktür ve hem günlük hayatta hem de iş hayatında sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Peki, Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı…

İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor?

İbraz kelimesi genellikle resmi kurum işlemlerinde karşımıza çıkan terimler arasında yer alıyor. Şirketler, siyasetçiler ve sendika ve federasyonlar resmi toplantıda önemli belgeleri ibraz ediyor. Peki, İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor? İşte yanıtı…

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

işgal ne demek Haberi

işgal ne demek

İşgal ne demektir?

İşgal ne demektir, tanımı; İşgal, tapu kütüğünde kayıtlı iken malikin istemi ile terkin edilmiş bir taşınmazın mülkiyetinin kazanılması anlamına geliyor.


İşgal ne demektir, tanımı ve kapsamı hususu Türk Medeni Kanunu'nda 707. maddede ele alınıyor;


MADDE 707.- Tapu kütüğüne kayıtlı bir taşınmazın mülkiyetinin işgal yoluyla kazanılması, ancak kaydının malikin istemiyle terkin edilmiş olmasına bağlıdır.

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmazlar üzerinde işgal yoluyla mülkiyet kazanılamaz.


Buna göre, işgal ne demektir, kısaca; İşgal, malikin istemi ile bir gayrimenkulün kazanılmasıdır.



Işıl Seren...