21 / 05 / 2024

işgaliye cezası 2017

işgaliye cezası 2017

Danıştay, lojmanları zamanında boşaltmayan memurlardan “işgaliye bedeli” alınmasını hukuka aykırı buldu. Bu karar, lojmanda oturan 240 bin 398 memur için emsal olacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İhtarname başınıza dert olabilir İşte cezası

Ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için sıklıkla kullandığı yöntemlere bir tane daha eklendi: Noterden ihtarname... Diğer yandan oğlum kızım gelecek gibi bahaneler ile kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanma zorunluluğu bulunuyor. Aksi taktirde cezası var...

Aspendos Arena’nın arazisi yeniden mahkemelik oldu!

Antalya Serik'te belediyenin mühürlenen ve kaçak yapılaşma sebebiyle verdiği para cezası ve yıkım kararları, mahkeme tarafından da onaylanan Aspendos Arena'nın yer aldığı arazi, yeniden mahkemelik oldu. 

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

İBB’ye ait mülklerin kirasını Eyüpsultan Belediyesi topladı!

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiklerini de İBB’ye ödemediği belirlendi. İBB’ye ait olup kira ve işgaliyesi Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edilen yerler arasında Piyer Loti'de bulunuyor.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Müteahhidin gözü tasfiye kararnamesinde! 

Kamu kurumlarına iş yapan taahhüt sektörü, kurların aşırı dalgalanmasından  kaynaklı demir, çimento ve akaryakıt ürünlerinde maliyeti düşürmek amacıyla hazırlanan fiyat farkı ve işlerin cezasız tasfiyesi ile ilgili kararnameyi bekliyor. 

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Aktay Otel İşletmeleri'nin 2017 Değer Tespit Raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağlı ortaklığı Aktay Otel İşletmeleri'nin Değer Tespit Raporu yayınlandı.

Türk müteahhitler yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitler bugüne kadar yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlenirken, sadece 2017 yılında alınan işlerin tutarı 14,7 milyar dolara ulaştı.

2017'nin en iyi 8 binası!

Zaman ile mimari de değişiyor. İşte 2017 yılında inşa edilen binalar arasında en iyi yeni mimari 8 örnek...

İnşaat mühendisliği Kasım 2017'de en çok aranan pozisyon oldu!

Yenibiriş‘in 2017 Kasım verilerine göre en fazla aranan ilk beş pozisyon inşaat mühendisliği oldu.  İnşaat mühendisliğini inşaat teknikeri, elektrik mühendisi, yönetici asistanı takip etti.

işgaliye cezası 2017 Haberi

işgaliye cezası 2017


Danıştay, kamu lojmanlarını zamanında boşaltmayan memurlardan “işgaliye bedeli” alınmasını hukuka aykırı buldu. Bu karar, lojmanda oturan 240 bin 398 memur için emsal teşkil edecek. Devlet, 20 Eylül 2011’den bu yana tahsil ettiği işgaliye bedelini de faiziyle birlikte memurlara iade edecek.


İzmir'de 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Ünal, oturduğu polis lojmanını süresinde boşaltmadığı gerekçesiyle maaşından kira bedelinin 4 katı işgaliye bedeli kesilince soluğu mahkemede aldı. Ünal, avukatı Mehmet Emin Keleş aracılığı ile  Kamu Konutları Yönetmeliği aleyhinde Danıştay'a dava açtı.


YASADA BÖYLE MADDE YOK

Dava dilekçesinde Kamu Konutları Kanunu'nun idareye sadece konutu boşaltma yetkisi tanıdığı ve işgaliye bedeli tahsil etme hakkı vermediği belirtildi ve, “Yasanın vermediği bir yetki yönetmelikle idareye tanınamaz. Kanuna aykırı fıkranın iptal edilerek, yapılan kesintinin yasal faiziyle birlikte iade edilmesini talep...