19 / 05 / 2024

ishakpaşa sarayı tavanı

ishakpaşa sarayı tavanı

Türkiye’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı.

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

Erzincan İshakpaşa 146 konut ihalesi 18 Eylül'de!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Konya Sarayönü 1. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün başlıyor. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Sarayönü Şubesi aracılığıyla yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısına inşa edilen ofisler değerlendi!

1 milyar 370 milyon liraya mal olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısında inşa edilen lüks ofisler “Adresin değere dönüştüğü an” sloganıyla satışa sunuluyor. Her bir ofisin metrekare değeri 7 bin 700 lira olarak belirlendi.

Simit Sarayı 41 Burda AVM’de mağaza açtı!

Yüksek kalite anlayışı ve geniş ürün yelpazesi ile gün boyu lezzet tutkunlarını ağırlayan Simit Sarayı 21 Ocak Perşembe günü kentin yeni yaşam merkezi 41 Burda AVM’de açıldı.

Çorum Osmancık Adalet Sarayı binası himete açıldı!

Çorum’un Osmancık ilçesinde 1 yıl önce Adalet Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanarak inşaatına başlanan Osmancık Adalet Sarayı Projesi bitim aşamasına geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı vatandaşların ziyaretine açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, internet üzerinden bireysel olarak yapılacak başvurular yoluyla vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Düzce Saray Koleji 2016 Eylül'de açılacak!

Düzce’de uzun yıllar görev yapan ve Konya’ya tayini çıkan Düzce eski İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir inşaatı devam eden Saray Koleji’ni ziyaret etti.

İshakpaşa Sarayı mescidi ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın içinde bulunan mescit restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 200 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı, açılışa Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi bir asır sonra açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi 100 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki 231 yıllık İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde bulunan cami yaklaşık bir asır sonra restorasyon yapılarak yeniden ibadete açıldı.

Ağrı Şafii Camii 200 yıl sonra ibadete açıldı!

Tarihi İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii’nin açılışına Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ishakpaşa sarayı tavanı Haberi

ishakpaşa sarayı tavanı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Tarihi İshak Paşa Sarayı’nın üstünün camla kaplı olması tepki topluyor. Sarayın don ve güneş ışınlarına karşı koruması için cam çatının 2011 yılından önce Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade eden Van Rölöve ve Anıtlar Kurulu Müdürü Taner Öter, “Saray 2011 yılında bize devredildiğinde çatı yapılmıştı. Koruma özel camdır, kaldırılabilir. Daha önce metal çatı vardı. O kaldırıldı. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı. 

Hata değil iddiası

Bu bir hata ve yanlış değildir. Çatı yapmasanız bu sefer içine kar ve yağmur suyu yağdığı için ’buna önlem alınmıyor’ deniliyor. Bunun Avrupa’da da birçok örneği var. Örnek olarak British Museum’u verebilirsiniz. Çok modern çatı örtüsü var. Oradaki koruma amaçlı değildir, kalıcıdır, ama bizdeki...