01 / 05 / 2024

ısı yalıtım yönetmeliği

ısı yalıtım yönetmeliği

Yetkili ısı yalıtımı projecisi ve uygulamayı yapan makina mühendisleri tarafından doldurulan Isı ihtiyacı kimlik belgesi nedir, yanıtı ve ısı ihtiyacı kimlik belgesi örneği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Isı Yalıtım Yönetmeliği!

Binalardaki ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanması amacı ile hazırlanan "Isı Yalıtım Yönetmeliği" için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Enerji Performansı Yönetmeliği ile yalıtımda hassasiyet artacak!

EPS (Expanded Polystyren Foam) ısı yalıtımı ile binalar ekonomik fiyatlarla korunabiliyor...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

ısı yalıtım yönetmeliği Haberi

ısı yalıtım yönetmeliği

Isı ihtiyacı kimlik belgesi nedir?

Isı ihtiyacı kimlik belgesi, bina yöneticisinin dosyasında bulundurulması gereken belgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine göre bu belgenin yalıtım projecisi ve uygulamayı yapan makina mühendisi tarafından doldurulması gerekiyor. Daha sonra ise valilikten onay alması gerekiyor.


Yönetmelikte yer alan hükümler ve yönetmelik ekinde yer alan ısı ihtiyacı kimlik belgesi örneği aşağıda yer alıyor;


Isı ihtiyacı kimlik belgesi

MADDE 12 – 

(1) EK 3'te örneği verilen "Isı İhtiyacı Kimlik Belgesi", yetkili ısı yalıtımı projecisi ve uygulamayı yapan makina mühendisleri tarafından doldurulup imzalandıktan ve Belediye veya Valilik tarafından onaylandıktan sonra yapı kullanma izin belgesine eklenmelidir. Bu belge, bina yöneticisinin dosyasında bulundurulur ve bir kopyası da bina girişine asılır.



Isı ihtiyacı kimlik belgesi örneği;


ISI İHTİYACI KİMLİK BELGESİ

Ada/Parsel ..............................:

Binanın tanımı ........................:

Cadde ve...