15 / 05 / 2024

ısı yalıtımda tasarruf

ısı yalıtımda tasarruf

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, 5 Haziran Çevre Günü’nde enerji verimliliğine dikkat çekerek XPS levhaların çevreyi koruduğuna ve hava kirliliğini yüzde elli azalttığına dikkat çekiyor.

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

AND Plaza yalıtımda Canpa imzasını taşıyor!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global'da "En iyi Ticari Proje" dalında büyük ödüle layık görülen AND Plaza yalıtımda, Türkiye'nin marka projelerinin yalıtımcısı olarak bilinen Canpa imzasını taşıyor.

AND Plaza yalıtımda Canpa'nın imzasını taşıyor!

Dünya'nın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global'da "En iyi Ticari Proje" dalında büyük ödüle layık görülen AND Plaza yalıtımda, Türkiye'nin marka projelerinin yalıtımcısı olarak bilinen Canpa imzasını taşıyor.

AND Plaza yalıtımda Canpa imzasıyla yükseliyor!

Dünya'nın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global'da "En İyi Ticari Proje" dalında büyük ödüle layık görülen AND Plaza yalıtımda, Türkiye'nin marka projelerinin yalıtımcısı olarak bilinen Canpa imzasını taşıyor.

AND Plaza yalıtımda Canpa'ya güveniyor!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global'da "En İyi Ticari Proje" dalında büyük ödüle layık görülen AND Plaza yalıtımda, Türkiye'nin marka projelerinin yalıtımcısı olarak bilinen Canpa imzasını taşıyor.

AND Plaza yalıtımda Canpa'yı tercih ediyor!

Canpa imzası ünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global'de "En İyi Ticari Proje" dalında büyük ödüle layık görülen AND Plaza yalıtımda, Türkiye'nin marka projelerinin yalıtımcısı olarak bilinen Canpa imzasını taşıyor.

AND Plaza yalıtımda Canpa imzası taşıyor!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global'da "En İyi Ticari Proje" dalında büyük ödüle layık görülen AND Plaza yalıtımda, Türkiye'nin marka projelerinin yalıtımcısı olarak bilinen Canpa imzasını taşıyor.

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor. Peki, bir apartmanda ısı yalıtımı kararı nasıl alınır?

ısı yalıtımda tasarruf Haberi

ısı yalıtımda tasarruf

Türkiye’de ısı yalıtımı bilincinin gelişmesini sağlayarak ülke ekonomisini ve çevreyi korumayı misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, Dünya Çevre Günü’nde herkesi ısı yalıtımı konusunda daha bilinçli olmaya davet ediyor. Eruslu, yalıtıma yapılacak yatırımla ülke ekonomisinde yıllık ortalama 10 milyar doların üzerinde tasarruf sağlanacağını ve çevre kirliliğinin yüzde 50 azalacağını ifade etti. Eruslu, standartlara uygun, CE Belgeli markalar seçildiğinde ve doğru işçiliklerle uygulandığında XPS ısı yalıtım levhalarının, bina ömrü boyunca başlangıçtaki ısı yalıtımı performansını hiç kaybetmeden diğer ısı yalıtım malzemelerinden ayrıldığını da vurguladı.


Ülkemizde ısı yalıtımı bilinci tam olarak oluşmadığı için yalıtım maliyetinin masraf olarak görüldüğünü belirten Eruslu, ısı yalıtımın binaların enerji verimliliğine katkısının getireceği yararların yeterince anlaşılamadığını vurguladı. Eruslu, “Isı yalıtımın getirdiği maliyetin payı,...