18 / 05 / 2024

ısı yalıtımı ısıtıyor mu

ısı yalıtımı ısıtıyor mu

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Türkiye’de ısınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en önemli koşulun yalıtım olduğu açıklaması yaptı.XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu konuyu değerlendirdi.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Capatect ısı yalıtımında gereksiz masraftan kurtarıyor!

Capatect, ısı yalıtımı yaptıracak olanları gereksiz masraftan kurtaracak “Termal Kamera” hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. "Termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

ısı yalıtımı ısıtıyor mu Haberi

ısı yalıtımı ısıtıyor mu

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye’de enerjinin yüzde 40’ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85’inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı. Özellikle dondurucu soğuklar yaşanan şu günlerde vatandaşın ısınabilmek için çok yüksek enerji maliyeti ile karşı karşıya geleceğini belirten Eruslu, “Türkiye'nin enerji talebi 2014'te yüzde 4 arttı. 2015’de yaşanan bu soğuklarla talebin daha da çok artacağını görüyoruz. Bu noktada enerji maliyetlerini düşürmenin ve cari açığı azaltabilmenin tek koşulu yalıtım sisteminin yangınlaştırılması. Şu anda Türkiye’de 16 milyon bina yalıtımsız. Bu binalar ısınabilmek için iki kat daha fazla harcama yapıyor. Yılda 10 milyar dolar enerji harcaması yalnızca bu yalıtımsız binaların kullandığı fazla enerjiden kaynaklanıyor” dedi.


Eruslu, ısı yalıtımı yaptırarak bu soğuk günlerde doğalgaz ve elektrik faturalarının yarı yarıya...