04 / 05 / 2024

Isı yalıtımında özel durumlar

Isı yalıtımında özel durumlar

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki mevcut binalarda, ısı yalıtımı yapılacaksa hangi hesap metodu kullanılarak binanın ısı yalıtımı projesi yapılıyor? İşte ısı yalıtımında özel durumlar...

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Abali ve Mehmet Emin Abali ortaklığında kuruldu.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Şehir hastanelerinin yalıtımında ODE tercih ediliyor!

ODE Yalıtım, Türkiye’nin en büyük projeleri Ankara Bilkent, Adana, Kayseri, Eskişehir ve Bursa Ali Osman Sönmez hastanelerinin ısı ve su yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

Konut yalıtımında devlet desteği gerekiyor!

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, konut yalıtımında devlet desteği gerektiğine dikkat çekti. Bulut, “Yalıtım için birçok ülkede teşvikler uygulanıyor. Örneğin; yalıtım yaptırmak isteyenlere ABD’de konut başına 6 bin 500 dolar, İtalya’da yalıtım uygulamasının yüzde 50’si hibe ediliyor. " dedi.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Polisan Yalıtım Sistemleri 20 bin binayı mantoladı!

Türkiye’nin Dış Cephe Isı Yalıtımında güvenilir markası ‘’Polisan Yalıtım Sistemleri’’ konutların mimari ve yapı fiziği ihtiyaçları gözetilerek Polisan Holding’in 50 yıllık tecrübesi ile geliştirildi.

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

Canpa, FLEXOBİT membran ile su yalıtımında çığır açıyor!

Türkiye’de yalıtımın uzmanı Canpa, kendi kendini onarma özelliğine sahip FLEXOBİT membran ile su yalıtımında yeni bir çığır açıyor.

Isı yalıtımında özel durumlar Haberi

Isı yalıtımında özel durumlar

Isı yalıtımında özel durumlar!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki mevcut binalarda, ısı yalıtımı yapılacaksa, TS 825'de belirtilen hesap metodu kullanılarak binanın ısı yalıtımı projesi hazırlanması gerekiyor. Bunun dışındaki özel durumlar için dikkat edilecek hususlar aşağıda sıralanıyor:


a) Belediye hudutları ve mücavir alan sınırları dışında, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanların köy yerleşik alanları civarında ve mezralarda 2 kata kadar olan ve toplam döşeme alanı 100 m2'den küçük (dış havaya açık balkon, teras, merpen, geçit, aydınlık ve benzerleri hariç olmak üzere) yeni binalar ile bu alanlardaki mevcut binalarda;


1) Yapı bileşenlerinin, ısı geçirgenlik katsayılarının (U) EK 2/C'deki tavsiye edilen "U" değerlerine eşit veya daha küçük olması,

2) Toplam pencere alanının, ısı kaybeden dış duvar alanının %12'sine eşit veya daha küçük olması


şartlarını sağlayan...