25 / 11 / 2024

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?




Baharın gelmesiyle ısı yalıtımı sezonu başlıyor. Capatect uzmanları, yalıtımsız binaları ve ısı yalıtımı konusundaki yanlış algıları yüksek faturalara karşın ısınmayan evlerin nedeni olarak gösteriyor. 

 

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!


Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar

Isı yalıtımı, yeni bir uygulama olmamasına karşın halen tüketici tarafından pek çok doğru bilinen yanlışları barındırıyor. İşte ısı yalıtımı konusunda BETEK uzmanlarından doğrular ve yanlışlar:

 

YANLIŞ 1: BOYA İLE ISI YALITIMI YAPILIR

Boya ve sıva benzeri malzemeler ile binaların ısı yalıtımı sağlanamaz. Kullanılan malzemedeki kalınlık arttıkça ısı yalıtım performansı da artar.

 

YANLIŞ 2 SICAK BÖLGELERDE OLAN BİNALARDA ISI YALITIMINA GEREK DUYULMAZ

Isı yalıtımı yalnızca binanın ısınma performansı için gerekli değildir. 
Aynı zamanda yaz aylarında da binanın soğutulması için de kullanılır. Enerji tasarrufu yapılması istenen tüm yapılarda ısı yalıtımı mutlaka yapılmalıdır. 

 

YANLIŞ 3: ISI YALITIMI PAHALI BİR UYGULAMADIR 

Tüketiciler genellikle ısı yalıtımının pahalı olduğu gibi bir algıya sahiptir. Ancak yaşam alanlarını ısıtmak ya da soğutmak için harcanan bütçenin yarısı neredeyse boşa gidiyor. Binalarda yapılan ısı yalıtım sistemleri ile ayda 400 liraya varan tasarruf mümkün. 

 

YANLIŞ 4: ISI YALITIMI BİNAYA ZARAR VERİR

Isı yalıtımı uygulaması yapılan binalar daha uzun ömürlüdür. Özellikle ısı farkından dolayı oluşabilecek hasar ve çatlak riskini azaltarak, korozyona karşı binanın ömrünü uzatır. 

 

YANLIŞ 5: BİNAMIZIN ENERJİ KİMLİK BELGESİ’NE İHTİYACI YOK

Enerji Kimlik Belgesi, binalarda zorunlu hale gelen bir belgedir. Bu belge sayesinde binanın alım-satım ve kiralama süreçleri daha kolay olacaktır. 


 


Geri Dön