02 / 05 / 2024

İşitme Engelliler Olimpiyatı

İşitme Engelliler Olimpiyatı

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsunda yapılacak ’23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı’ hazırlıkları son aşamaya geldi. Olimpiyat kapsamında Samsun'daki binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı.

Samsun'da 400 milyon liralık 42 yeni spor tesisi inşa edildi!

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Samsun'da son 7 yılda toplam 400 milyon liralık yatırımla 42 yeni spor tesisi inşa edildi.

Dünya şampiyonu Sinan Sadak’a konut jesti!

Batman Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Dünya İşitme Engelliler güreş şampiyonasında Dünya şampiyonu olan Sinan Sadak’a konut jesti yaptı. Aksoy, şampiyona Cizre’den aldığı satın aldığı konutu hediye etti.

Samsun'da binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı!

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsunda yapılacak ’23’üncü İşitme Engelliler Olimpiyatı’ hazırlıkları son aşamaya geldi. Olimpiyat kapsamında Samsun'daki binaların dış cepheleri olimpiyat renklerine boyandı.

Elazığ'da inşaat işçisi 5. kattan düştü!

TOKİ tarafından Elazığ'da inşa edilen Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında çalışan işçi 24 yaşındaki İdris Okşak inşaatın 5 katından düştü. Okşak, ağır yaralandı.

Afyon Engelliler Meclisi'nden TOKİ talebi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ni makamında kabul etti. Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, engellilerin TOKİ talebi olduğunu belirtti.

Ankara Beypazarı'na engelliler okulu inşa ediliyor!

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Ayvaşık mahallesi Sacalık mevkiinde yer alan Beypazarı Engelliler Okulu inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaatın seyri hakkında bilgi aldı.

Rio Olimpiyat Oyunları için evler boşaltıldı!

Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları yoksulları vuruyor. Organizasyon şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüme bahane olarak kullanılıyor.

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...

Rio Olimpiyat Oyunları'nın altyapı maliyeti 7,7 milyar dolar!

Moody's'in 16 Mayıs'ta yayımladığı rapora göre, maliyeti 12 milyar doları bulacak Rio Olimpiyat Oyunları için 7,7 milyar dolar ulaşım, inşaat, enerji, sanitasyon gibi altyapıya harcandı. Yeni spor tesislerine ise 1,8 milyar dolar harcandı.

Alanya Fortuna Resort'ta bedensel engelliler için plaj!

Türkiye'nin en önde gelen engelsiz projelerinden Fortuna Resort Spa & Wellness Center'ın ilk etabı kullanıma açıldı. Projede bedensel engelliler için plaj yapıldı.

Engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görme ve ortopedik engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 3 soru sordu.

Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

İzmir metrosunu kullanan engelliler asansör engeli yaşıyor!

İzmir Metrosu’nu kullanan bedensel engelli vatandaşlar, sık sık arızalanan asansörlerden şikayetçi. Engelliler, “Asansör arızaları nedeniyle pek çok istasyona giremiyoruz. Bazen de girdiğimiz istasyonda mahsur kalıyoruz” dedi

İşitme Engelliler Olimpiyatı Haberi

İşitme Engelliler Olimpiyatı

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları yapılacak. Bu olimpiyat nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi ilginç bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi bazı mahallelerdeki evlerin dış cephelerini olimpiyat halklarının renklerinde boyadı. Böylece kent silüetinde renkli bir görüntü meydana geldi.


Olimpiyat hazırlıklarında sona gelindi.  İlkadım İlçesi’ndeki Kalkancı, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun, Kadifekale mahalleleri, Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunan Adalar Mevkii’ndeki bazı binalar ile Samsun-Ordu karayolu Çarşamba Havalimanı’na kadar olan güzergahtaki bazı binalar olimpiyat halkalarının rengi olan sarı, mavi, siyah, yeşil, kırmızı renklerde boyandı.