28 / 04 / 2024

iskan alma yeri

iskan alma yeri

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Bahçe ve balkonlara 450 milyon TL harcıyoruz!

Bahçe ve balkonların nefes alma yeri olarak görülmesi, bu alanlar için yapılan harcamaları giderek artırıyor. Bu da bahçe mobilyaları pazarının büyümesini beraberinde getiriyor.

Pendik Belediyesi'nden iskansız bina uyarısı!

Tamamlanmış yapıların iskan alma sürecini dijital ortama taşıyarak hızlandıran ve kolaylaştıran Pendik Belediyesi, vatandaşları iskansız binalara karşı uyardı.

Erzurum Akdağ Küçük Sanayi'de 250 işyeri yaptırılacak!

Erzurum Akdağ Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Erzurum Akdağ Küçük Sanayi Sitesi 250 işyeri yapım işini kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edecek. İşyerlerinin keşif bedeli 135 milyon 700 TL olarak belirlendi.

Cam balkon devri bitti!

Bir yerlere yetişme durumu, günümüz insanının durup, nefes alacağı, kendine ait özel yaşam alanlarının değerini bir kat daha arttırırken Binaların gittikçe yükseldiği şu dönemde, balkon ve teraslar insanlar için en önemli “nefes alma yeri” olarak düşünülüyor.

TOKİ Bolu Yeniçağa Belediye Projesi başvuru yeri!

2 adet konutun kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağıyla satışa sunulduğu TOKİ Bolu Yeniçağa projesinde başvurular sona eriyor. İşte, TOKİ Bolu Yeniçağa Belediye Projesi başvuru yeri!

Kayseri İncesu 3. etap Toki başvuru yeri!

87 konutluk Kayseri İncesu 3. etap Toki projesindeki daireler kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağıyla açık satışa çıkıyor. İşte, Kayseri İncesu 3. etap Toki başvuru yeri...

Yatırımcıların en büyük sıkıntısı yatırım yeri tahsisi!

Yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sıkıntılarından birinin yatırım yeri tahsisi olduğunun altını çizen Elvan, bunun dışında çok fazla kurumdan izin alma zorunluluğunun da sıkıntılar arasında yer aldığını kaydetti.

Nevşehir Yeni Cami hizmete açıldı!

Kaymaklı merkezde bulunan Yeni Cami' nin bakım, onarım ve genişletilmesi çalışması tamamlanarak halkımızın hizmetine açıldı. Yeni eklenen kadınlar için namaz yeri ile birlikte bir adet dükkan, abdest alma yeri ve tuvaletlerin yenilenmesi tamamlandı.

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

iskan alma yeri Haberi

iskan alma yeri

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Bu belge alınmadan binadaki yapılar için kat mülkiyeti alınamıyor.


İskanı olmayan yapılar resmi olarak hala inşaat olarak gözüküyor. Bu nedenle mesken abonelikleri değil, şantiye abonelikleri alınıyor. Bu nedenle mesken sahiplerine fazladan faturalandırma yapılıyor.


Peki, iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Bu nedenle gerekli belgeler ve başvuru dilekçesi ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


İskan alma dilekçesi:


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………………………/İSTANBUL


………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.


Mal Sahibi                    ...