29 / 04 / 2024

İskan harcı fiyatları

İskan harcı fiyatları

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

2024 Pasaport harcı zammı ne kadar? Pasaport fiyatlarına zam gelecek mi?  

Pasaport fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği gündemde konuşulmaya devam ediyor. Peki, 2024 Pasaport harcı zammı ne kadar? Pasaport fiyatlarına zam gelecek mi? İşte detaylar...

Kira ve konut fiyatları ile ilgili hükümetten flaş hamle! Kira fiyatları düşecek

Konut satış fiyatlarında rekor yükselişler ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ adımı geliyor. İskanını almış veya inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların % 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. İşte detaylar…

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları, 9 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Peki, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016 ne kadar? İşte fiyat listesi..

Bayındırlık metrekare birim fiyatları 2016!

Yapı yaklaşık birim maliyeti, Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca her yıl Mimarlık hizmetlerine esas olan sınıflar için ayrı ayrı tespit edilerek ilan ediliyor. İşte Bayındırlık metrekare birim fiyatları 2016..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan harcı kime aittir?

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskan harcı fiyatları Haberi

İskan harcı fiyatları

İskan harcı kime aittir?

Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni Birimi tarafından düzenlenen, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren, ruhsat bilgilerini, inşaat bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye İskan Ruhsatı deniyor. 


İskan belgesini binanın müteahhidinin alması gerekiyor. İskan raporu almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuruyu alan Yapı Kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ediyor.


İskan ruhsatının alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?


İskan raporunu...