11 / 05 / 2024

iskan harçlarının hesaplanması

iskan harçlarının hesaplanması

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

Pasaport harçlarının akıbeti belli oldu! Zam farkı alınacak mı? Soylu açıkladı!

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2023 pasaport harçlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Yeni yılda pasaport harçlarına zam uygulanacak. Peki “2023 pasaport harçları ne kadar olacak?” İşte detaylar!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş sözleşmesinden kaynaklanan davalarda işçilerce ödenecek harçların maktu olarak düzenlenmesi amaçlanıyor.

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

Yabancıların tapu harcı 2018!

Yabancı uyruklu kimseler, ülkemizde gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, bu tapu işlemi için ne kadar harç ödemesi yapıyor? Yabancıların tapu harcı 2018 ne kadar?

İstanbul imar harçları 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018'de tahsil edilecek İmar Müdürlüğü harçlarını açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2018..

iskan harçlarının hesaplanması Haberi

iskan harçlarının hesaplanması

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmaları tamamlanan binada yasal olarak kullanımın başlayabilmesi için öncelikle ruhsatına ve imar planına uygun olarak inşa edilip edilmediğinin kontrol edilmesi gerekiyor.


Bu kontrol belediyeye yapılan talepten sonra, yetkili kimselerce yapılıyor. Herhangi bir olumsuz durumun olmaması durumunda iskan belgesi düzenlenebiliyor.


İskan talebi için ise, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır?


İskan masrafı hesaplama...

- Konut- Rezidans 1000 m2 Kadar m2 2.5 TL

- Konut- Rezidans 1.000- 15.000 m2 2.7 TL

- Konut, Rezidans 15.000- 50.000 m2 2.8 TL

- Konut- Rezidans 50.000- 100.000 m2 3.1 TL

- Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri m2 3.5 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri vb.) 1.000m2 kadar m2 3.7 TL

- Konut Dışı (AVM, Otel, İşyeri...