26 / 05 / 2024

iskan kanunu mevzuatı

iskan kanunu mevzuatı

2510 sayılı İskan Kanunu, 21 Haziran 1934 tarihinde 2733 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2510 sayılı İskan Kanunu 14 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmişti. İşte kanun metni..

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

İmar ve Gecekondu mevzuatına aykırı yapılara ilişkin kanun teklifi!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesi amaçlanan İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu'nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun meclise verildi..

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik 2017!

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugün Resmi Gazete'de yer aldı. İşte yapılan değişiklikler...

Gördes Barajı mağdurlarına evleri teslim edildi!

Manisa'nın Gördes İlçesi'nin bağlı kırsal Karayakup Mahallesi, ilçeye sulama ve içme suyu amaçlı yapılan Gördes Barajı'nın mutlak koruma alanı içinde kaldığından, yerleşim sakini hak sahiplerine, 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında, devlet eliyle Akhisar İlçesi'nde yapılan 27 konut teslim edildi.

Saf GYO vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre geçici vergi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Paltformu'nda yayınladı.

Suriyeliler'e İskan Kanunu'yla ev verilecek!

Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili atılacak adımların ayrıntıları netleşiyor. Suriyelilerin, eğitim düzeyleri ve meslek grupları tespit edildi. Mültecilerin konut ihtiyacı ise İskan Kanunu hükümleri kapsamında karşılanacak.

Saf GYO 2016 yılının 3 aylık vergi beyanını yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak - 31 Mart 2016 dönemine ait Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesini yayınladı. Gelir tablosu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlendi.

Yeni imar kanunu meclise sunulacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, 92’inci Genel İdare Kurulu toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yeni imar kanunu ile mevzuat hazırlıklarında sona gelindiğini ve çok yakında Meclise sunulacağını söyledi.

Genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, genel iskan alınmazsa ne olur?

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ!

Köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ, 5 Haziran 2015 tarihinde 29377 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Köyden belediyelere devredilen araziler için iskan kanunu!

14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 ilçede kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereği köy tüzel kişiliğinden belediyelere devredilen arazilerin iskan kanunu amaçlarında kullanılmasına ilişkin tebliğ

Saf GYO 2015 vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2015 ile 31 Mart 2015 dönemine ait Vergi Dairesine Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi yayınlandı.

Beyşehir'de imar mevzuatı konulu seminer verildi!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’unda katıldığı seminerde imar mevzuatı, yapı denetim kanunu ve yönetmeliğindeki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

iskan kanunu mevzuatı Haberi

iskan kanunu mevzuatı

2510 SAYILI İSKAN KANUNU!


Kanun no : 2510

Kabul Tarihi: 14/06/1934


MUKADDEME: İSKAN MINTAKALARI

Madde 1 - (Değişik madde: 18/06/1947 - 5098/1 md.)

Muhacir ve mültecilerle göçebelerin ve gezginci çingenelerin yurt içinde yerleştirilmeleri; Türk kültürüne bağlılık ve nüfus oturuş ve yayılışının düzeltilmesi amaciyle Bakanlar Kurulunca yapılacak programa uygun olarak İçişleri ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlıklarınca tertiplenir.


Madde 2 - (Mülga madde: 18/06/1947 - 5098/13 md.)


FASIL I: MUHACİRLERİN VE MÜLTECİLERİN KABULÜ


Madde 3 - (Değişik madde: 18/11/1935 - 2848/3 md.)


Türkiye‘de yerleşmek maksadile dışarıdan münferiden gelmek istiyen Türk soyundan meskün veya göçebe ferdler Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekilliğinin mütalaası alınmak şartile Dahiliye Vekilliğinin emrile ve müçtemian gelmek istiyen Türk soyundan meskün veya göçebe ferdler ve aşiretler ve Türk kültürüne bağlı meskün kimseler işbu kanunun hükümlerine göre Dahiliye...