30 / 04 / 2024

İskan raporu için dilekçe örneği

İskan raporu için dilekçe örneği

İskan belgesi; belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösterene belge olarak ifade ediliyor. Peki,iskan ruhsatı için istenilen belgeler neler?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan raporu alma süresi!

İskan raporu alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan raporu alma süreci nasıl işliyor? İskan raporu alma süresi ne kadardır?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporu için gerekli belgeler!

İskan izni, yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan binaya iskan alınamıyor. Peki, iskan raporu alabilmek için gerekli belgeler nelerdir? İskan raporu nereden alınır?

İskan raporu ne işe yarar?

İskan raporu ne işe yarar?: İnşa edilen binalarda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için öncelikle yapının ruhsatlı olması ve inşaat çalışmalarının ruhsatına uygun olarak yapılması gerekiyor...

İskan alınmazsa ne olur?

İskan raporu; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini gösteriyor. Peki, iskan alınmazsa ne olur?

Atakule Gayrimenkul Çankaya Kuleli sokaktaki gayrimenkulünün değerleme raporu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule Gayrimenkul Çankaya Kuleli sokaktaki gayrimenkulünün değerleme raporu yayınlandı. Raporu haberimizde bulabilirsiniz...

Dedeman Park Levent değerleme raporu yayınlandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Dedeman Park Levent değerleme raporu yayınlandı. Dedeman Park Levent değerleme raporunu haberimizde bulabilirsiniz...

Atakule GYO Çankaya Güven Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulün değerleme raporu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Çankaya Güven Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulün değerleme raporu yayınlandı...

Atakule GYO Alanya Avsallar'da yer alan gayrimenkulü için değerleme raporu yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule GYO Alanya Avsallar'da yer alan gayrimenkulü için değerleme raporu yayınladı...

Avrupa Konutları Tem 2 ve Tahincioğlu Finanskent değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Avrupa Konutları Tem 2 ve Tahincioğlu Finanskent değerleme raporu yayınlandı...

İskan raporu için dilekçe örneği Haberi

İskan raporu için dilekçe örneği

İskan ruhsatı için istenilen belgeler!

Belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan belgesi deniyor.


Bu raporu almak için inşaat mühendisinin bir dilekçe ile birlikte belediyeye başvurması gerekiyor. Eğer bina tamamen bitmiş ise veya kullanılmaya hazır kısımlar hazır hale gelmiş ise bu kısımların kullanıma açılması için inşaat ruhsatı veren merkezlerden yani valilik ,mimarlık veya mühendislik bürolarından izin alınması gerekiyor.


Bir binanın projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığını ve buna bağlı şartların olup olmadığını ve buna göre oturma izni verildiğini gösteren belgeye iskan ruhsatı olarak tanımlanıyor. 


Yapının iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş...