06 / 05 / 2024

İskan sahası ne demektir

İskan sahası ne demektir

Yerleşme alanı olarak da bilinen iskan sahası nedir? İskan sahası kapsamında yapı inşaatının yapılmasına izin veriliyor mu? İskan sahası harici alan nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan ne demek?

İskan özellikle yapılar için çok sık kullanılan kelimeler arasındadır. Türkçede yaygın şekilde kullanılsa dahi anlam açısından pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, İskan ne demek? İskan nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Samsun'a 18 delikli golf sahası!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin deniz üzerine dolgu yöntemiyle yaptığı 150 futbol sahası büyüklüğündeki 18 delikli golf sahasına bugüne kadar 1 milyon taş yerleştirildi.

Muğla Karabörtlen'e 1.6 milyonluk futbol sahası!

Sporun ve sporcunun yanında olan, yatırımlarıyla spora verdiği önemi gösteren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Karabörtlen Mahallesi’ne 1 Milyon 167 Bin TL’lik futbol sahası inşa ediyor.

Dilovası Çerkeşli Köyü'ne futbol sahası!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Dilovası Çerkeşli Köyü’nde inşa ettiği Yurt futbol sahası tanıtıldı.

Kepez Ünsal Mahallesi'ne spor sahası ve sosyal alan geliyor!

Kepez Belediyesi tarafından Ünsal Mahallesi'ne semt spor inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.Başkanı Hakan Tütüncü, "Ünsal Mahallesi, bu yıl içerisinde güzel bir semt spor kompleksine kavuşacak" dedi.

İskan sahası ne demektir Haberi

İskan sahası ne demektir

İskan sahası nedir?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor.


Bir diğer ifade ile iskan sahası; imar sınırı içinde inşaata izin verilen alana deniyor. İskan sahası, bir kentin düzen tasarısında, yapı yapılmasına olur verilen alan olarak da tanımlanıyor.


Gelişme alanı - inkişaf sahası: 

İmar plânı sınırı içinde kalan ve plân programın da saptanan sûrej için şehrin gelişmesine aynian alandır.


Yerleşik alan - meskun saha:

İmar plânı yapıldığı sırada yerleşilmiş bulunan alandır.


Yerleşme dışı alan - iskan harici saha: 

İmar plânı sının ile imar sının arasında kalan ya yerleşik alan içinse olup da imar plânlarında yerleşmeye izin verilmeyen alanlardır.


Metropoliten alan:

Belirli bir nüfus sınırını aşmış (örneğin bir milyon gibi) sosyal ekonomik yönetim yönlerinden uzmanlaşma...