06 / 05 / 2024

İskanı olmayan dairenin riskleri

İskanı olmayan dairenin riskleri

Belediyelerin İmar müdürlükleri yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. Peki,iskansız yapının riskleri nelerdir?

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden indirim müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısını gerçekleştirdi. İskanı olmayan kırsal alanlarda, yeni kurulan yerleşim birimlerinde ve köylerde 12 bin aboneyi ilgilendiren karar meclisten çıktı.

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Hong Kong'ta 3 odalı bir dairenin kirası 12 bin dolar!

Dünyanın yabancılar için en pahalı şehri olan Hong Kong'ta 3 odalı bir dairenin kirasının 12 bin 77, kot pantolonun fiyatının 128, bir fincan kahvenin 7,8 ve hamburger menüsünün 4,8 dolar olduğu belirtildi.

Adana'da evi olmayan imamlara müjde!

Adana'da evi olmayan imamların ev sahibi olmaları için çalışmalar hızlandırıldı. 25-30 bin TL avantajlı 3+1 lüks daire imkanı 3 yıl içerisinde ev sahibi olunması konusunda çalışmalara başlandı.

Orhan Gencebay sattığı dairenin aidatını ödemediği için icralık oldu!

Mahkeme, sattığı dairenin iki yıllık aidatını ödemediği gerekçesiyle icralık olan Orhan Gencebay’ın 5 bin lira ödemesine karar verdi. Ancak ünlü sanatçı karara rağmen borcunu bir yıldır ödemedi.

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

İmarı olmayan arsa olur mu?

Arsa, kent ve kasabalarda üzerine yapı kurmak için ayrılmış, kent yönetiminin sunduğu hizmetlerden yararlanabilecek nitelikte toprak parçası olarak tanımlanıyor. Peki, imarı olmayan arsa olur mu?

İmarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?

Prefabrik evler, özel temel gerekmeden vinç ihtiyacı olmaksızın çevreyi kirletmeden kısa sürede monte edilen yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, imarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

İmarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü?

Ev yapıları, İmar Kanunu gereğince imarı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki, imarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü? İmarı olmayan arsaya ev yapılırsa ne olur?

Riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince riskli olarak belirlenen yapılar ile riskli olarak tespit edilen alanlarda yer alan taşınmaz mallar yıkılıyor. Peki, riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

TOKi Bolu Kıbrıscık'taki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKi Bolu Kıbrıscık projesindeki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Bolu Kıbrıscık 80 Konut Projesi kapsamında 2 adet B1 tipi teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ek satış ve koşullarda açık satışa sunuluyor.

TOKİ Ankara Yapracık'da engellilere özel 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKİ Ankara Yapracık'da engellilere özel 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Açık artırma usulü ile satışa çıkarıldığı TOKİ Ankara Yapracık projesinde fiyatlar 240 bin liradan başlıyor.

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

İskanı olmayan dairenin riskleri Haberi

İskanı olmayan dairenin riskleri

İskansız yapının riskleri nelerdir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye iskan deniyor. 


İskan raporu almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile ilgili belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Eğer bina tamamen bitmiş ise veya kullanılmaya hazır kısımlar hazır hale gelmiş ise bu kısımların kullanıma açılması için inşaat ruhsatı veren merkezlerden yani valilik ,mimarlık veya mühendislik bürolarından izin alınması gerekiyor.Şayet bu bina ruhsata tabi değilse ve bu bina kullanılmak isteniyorsa o zaman valilikten veya belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, iskansız yapının riskleri nelerdir?


İskansız yapının riskleri!

Henüz iskanı bulunmayan bir projeden gayrimenkul alacaksanız dikkate almanız gereken riskler olduğunu bilmenizde...