28 / 04 / 2024

İskanlı göçmen ne demek

İskanlı göçmen ne demek

İskan Kanununa göre iskanlı göçmen kime deniyor? İskanlı göçmenlerin iskanı nasıl oluyor? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İskanlı göçmen ne demektir?

İskan Kanunu'na göre İskanlı göçmen ne demektir, merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Mehmet Nuri Göçmen Şanlıurfa'da 4 yeni okul açacak!

Şanlıurfalı iş adamı Mehmet Nuri Göçmen, tekstil ve inşaat sektöründeki başarısının ardından şimdi de eğitim sektörüne yatırım yaptı.

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Bursa Mesut Göçmen Spor Tesisleri hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 milyon TL harcayarak yaptırdığı Millet Mahallesi Mesut Göçmen Spor Tesisleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Bursa Mesut Göçmen Tesisleri hizmete açıldı!

Mesut Göçmen Spor Tesisleri'nin açılışında konuşan Başkan Recep Altepe, Bursa’nın tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımları Büyükşehir sınırlarındaki tüm ilçelere yayarak, şehri her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içerisinde oldu

Bursa Mesut Göçmen Spor Tesisleri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ’ nin yaklaşık 1 milyon TL harcayarak Millet Mahallesi’ne yaptırdığı Mesut Göçmen Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı.

TOKİ Erzincan Üzümlü Bayırbağ 2. Etap son başvuru günü ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzincan Üzümlü Bayırbağ 2. Etap'ta yer alan 158 adet konutu satışa sunuyor. Peki TOKİ Erzincan Üzümlü Bayırbağ 2. Etap son başvuru günü ne zaman?

TOKİ Balıkesir Balya son başvuru günü ne zaman?

TOKİ Balıkesir Balya Belediye Başkanlığı işbirliği çerçevesinde 108 adet konut satışa sunuluyor.Peki TOKİ Balıkesir Balya son başvuru günü ne zaman?

Beylikdüzü Kalekent'te Babalar Günü'ne özel indirim fırsatları!

Beylikdüzü Kalekent'te Babalar Günü'ne özel indirim fırsatları sunuluyor. Teslimlerin ilk etapta bu yıl aralık ayında gerçekleşeceği proje 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

Rings İstanbul'da Babalar Günü'ne özel kampanya!

Rings İstanbul'da Babalar Günü'ne özel kampanya kapsamında 20 bin TL indirim uygulanıyor. Selin Yapı imzası ile yükselen projede firma bünyesinde 30 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

KaleKent’te Babalar Günü'ne özel indirimler!

Beylikdüzü’nün fark yaratan projesi KaleKent’te Babalar Günü’ne özel peşin veya kredili satışlarda % 10+ %2 indirim kampanyası düzenleniyor. KaleKent’te metrekare fiyatları 3 bin 500 liradan başlıyor.

Sinpaş’tan Babalar Günü’ne özel 15 bin TL indirim fırsatı!

Sinpaş Yapı, Babalar Günü’ne özel 15.000 TL indirim fırsatı sunuyor. Kampanya, Sinpaş Yapı’nın İstanbul Anadolu yakasındaki Liva Turkuaz ve Köyceğiz projelerinde, 1+1’den 4+1’e kadar tüm konut tiplerinde geçerli olacak.

EVvel İstanbul’dan Babalar Günü'ne özel yüzde 12 indirim!

12 – 22 Haziran tarihleri arasında Babalar Günü’ne özel tüm babaları yüzde 12 indirim fırsatı bekliyor. Babaların yükü hafifliyor. EVvel İstanbul, çocukların ilk kahramanı olan babalarına kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

İskanlı göçmen ne demek Haberi

İskanlı göçmen ne demek

İskanlı göçmenlerin iskanı!

İskanlı göçmen, Türk soyundan ve Türk kültürüne bağlı olup, özel kanunlarla yurt dışından getirilen ve bu Kanun hükümlerine göre taşınmaz mal verilerek iskânları sağlananlar şeklinde tanımlanıyor. 


İskan Kanunu'na göre iskanlı göçmenlerin iskanı ise şu şekilde sağlanıyor;


İskânlı göçmenlerin iskânı

MADDE 10 –  

Yurda kabul edilen iskânlı göçmenler, şartların elverdiği yerlerde Bakanlıkça bu Kanun hükümlerine göre iskân olunurlar. Ancak, Türkiye'ye geldikleri tarihten itibaren iki yıl içinde iskânını istemeyen göçmenler, Bakanlıkça iskân edilemezler ve yapılmakta olan karşılıksız yardımlar kesilir.


Göçebelerin iskânı

MADDE 11 –  

Göçebeler, İçişleri Bakanlığı ile gerektiğinde diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da görüşleri alınmak suretiyle Bakanlıkça uygun görülecek yerlere bu Kanun hükümlerine göre iskân edilirler. Ancak, iskân duyurusu tarihinin bitiminden sonra yüzseksen gün içinde müracaat etmeyen aileler iskân edilemezler.




Işıl Seren...