23 / 07 / 2024

iskenderun arsa irtifak hakkı tesisi

iskenderun arsa irtifak hakkı tesisi

Hatay Defterdarlığı, İskenderun Karayılan'da bulunan 19 bin 700.57 metrekare arsanın 49 yıllık irtifak hakkını tesis edecek. İrtifak hakkı tesis edilecek arsanın toplam rayiç değeri 9 milyon 851 bin 537.89 TL olarak belirlendi.

Kat irtifakı olan ev depremde yıkılırsa ne olur?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde yapılacak bir inşaat için mülkiyet hakkını temsil eden bir tür mülkiyet hakkıdır. Bu hak, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre irtifak hakkı olarak adlandırılır ve inşaat projeleri için çok önemlidir. Olası depremlerde de hangi hakları sunacağı merak ediliyor.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Kat irtifakı tesisi harcı 2022!

Bir arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı kat irtifakı ile sağlanıyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2022 ne kadar?

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Yeni kat irtifakı eski vekaletnamelerle mümkün mü?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat karşılığı inşaat yapılacak arsa için tasdikli proje zamanında tapuya sunulmuş ve kat irtifakı kurulmuştur. Bu işlem 2009’da yapılmıştır. Yeni kat irtifakı kurulması isteniliyor. Eski vekaletnameler ile bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı...

İskenderun'da 8.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Hatay İli İskenderun İlçesi Aşkarbeyli Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 8 milyon 116 bin 912 TL bedel ile icradan satılıyor. 

Gümüşhane'de 4 milyon 711 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Hazineye ait olan Gümüşhane Merkez Akçakale Köyü'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 4 milyon 777 bin TL rayiç bedeli ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.

Hatay İskenderun'daki arsa satılıyor!

Hatay İli İskenderun İlçesi Akçay mevkisinde bulunan petrol tesisi alanı satılacaktır. Arsa toplamda 57.693 metrekare yüzölçümüne sahip.

Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için kat irtifakı alınabiliyor. Toplu yapılarda kat irtifakına geçiş nasıl yapılır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları..

Kat irtifakı sahibinin sorumlulukları!

Kat irtifakı bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından kuruluyor. Peki,kat irtifakı sahibinin sorumlulukları nelerdir?

iskenderun arsa irtifak hakkı tesisi Haberi

iskenderun arsa irtifak hakkı tesisi

HATAY DEFTERDARLIĞINDAN (Milli Emlak Müdürlüğü)


A- 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik yapılması Hakkında Kanunun Ek-3 üncü maddesi. 15.06.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak hazırlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslara göre aşağıda yer alan mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz üzerinde gerçek ve tüzel kişiler lehine 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilecek.


Taşınmaz No:31070102794

İli: Hatay

İlçesi:İskenderun

Mahallesi:Karayılan

Ada:242

Parsel: 1 

Cinsi: Arsa

Toplam Yüzölçümü (m2): 27.769.71

Taşınmazın irtifak Hakkı Tesis Edilecek Kısmı (m2): 19.700.57

İmar Durumu:Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı

Taşınmazın İrtifak Hakkı Verilecek Kısmının Toplam Rayiç Değeri (TL): 9.851.537.89

Başvuru Süresi: 08.05.2015-10.07.2015


B- Teşvikten Yararlanma Şartları:


1- Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş...