15 / 05 / 2024

İskenderun Körfezine termik santral mi yapılacak

İskenderun Körfezine termik santral mi yapılacak

Fransa’nın kamu enerji şirketi Engie, İskenderun Körfezi’nde yapmayı planladığı termik santral projesini iptal etti. Paris’te kasım sonunda yapılacak iklim zirvesinin sponsoru olan şirketin, termik santral yatırımları çevreci grupların tepkisine neden olm

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros liman projesine tepki! 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, "Saros Körfezi'nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, Saros Körfezine yapılması planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi'ne tepki gösterdi...

Yatırımcılar Hatay Amanos Tüneli projesinin başlamasını bekliyor!

İskenderun Körfezi’ni Hassa ile buluşturacak Amanos Tüneli projesi ile ilgili İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı düzenlendi.

Kömürlü termik santraller tarım arazilerini nasıl etkiliyor?

TEMA Vakfı, "16 Ekim Dünya Gıda Günü"nde kömürlü termik santrallerin Türkiye’nin tarım arazilerine olan etkilerine dikkat çekti.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

Çanakkale Çırpılar Köyü'ndeki termik santral projesi protesto edildi!

Çanakkale Yenice'ye bağlı Çırpılar Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale, yöre halkının tepkisi sürerken, 65 köy muhtarı 'Kazdağları'nda Termik Santral İstemiyoruz' adlı metni imzalayarak Ankara'da yetkili makamlara sundu.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı ticarete başladı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Bandırma Termik Santrali projesinin toplantısı 10 Aralık'ta!

Balıkesir Bandırma'da bulunan Bandırma Termik Santrali, Kül Düzenli Depolama Tesisi, Derin Deniz Deşarjı ve İskele projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 10 Aralık 2015 günü saat 11:00'de gerçekleşecek.

Adana Yumurtalık'ta ikinci termik santral kurulacak!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’ne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak Entegre Termik Santrali kurulacak.

Engie, İskenderun Körfezi'ne yapacağı termik santralden vazgeçti!

Fransa’nın kamu enerji şirketi Engie, İskenderun Körfezi’nde yapmayı planladığı termik santral projesini iptal etti. Paris’te kasım sonunda yapılacak iklim zirvesinin sponsoru olan şirketin, termik santral yatırımları çevreci grupların tepkisine neden olm

İskenderun Köprülü Kavşağı’nın temeli bugün atılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin en yüksek maliyete ve en geniş kapsama sahip olan projesi olan “Köprülü Kavşak Projesi” hayata geçiriliyor. İskenderun Köprülü Kavşağı’nın temeli bugün saat 17.00’da atılacak.

İskenderun Körfezine termik santral mi yapılacak Haberi

İskenderun Körfezine termik santral mi yapılacak

TÜRKİYE’nin turunçgil deposu sayılan Akdeniz’de, özellikle kıyı şeridinde yoğunlayan termik santraller, bölge halkı ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oluyor.Tarım açısından turunçgil üretimine elverişli olan bölgenin, enerji tarafında ise güneş ve rüzgar potansiyeli oldukça yüksek. Biraz da bu nedenle bölgede planlanan termik santral projeleri sorgulanıyor. İskenderun Körfezi’nde termik santral kurmayı planlayan Fransız kamu şirketi Engie (eski adıyla GDF Suez) ise termik santral yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Paris’te önümüzdeki ay başlayacak İklim Zirvesi’nin sponsorlarından olan Engie’nin, bir yandan kömür yatırımlarına devam etmesi, diğer yandan iklim değişikliği zirvesine sponsor olması özellikle sivil toplum kuruluşları tarafından önemli bir çelişki olarak sunuluyordu. Geçtiğimiz günlerde, Engie hem Fransa hem de İskenderun’da eş zamanlı olarak protesto edilmişti. Protestoların ardından Engie, projeden vazgeçtiğini ve Yumurtalık-Ada Termik Santrali’nin...