18 / 05 / 2024

İskilip Akkil Peribacalarına nasıl gidilir

İskilip Akkil Peribacalarına nasıl gidilir

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya’yı aratmıyor.İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan “Akkil Peribacaları” olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

Erzurum ili, Narman ilçesinde bulunan Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'nın ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya'da 17 yapının yıkımı için karar alındı! 

Kapadokya'da peribacalarına yakın olduğu gerekçesiyle 17 yapının daha yıkılması için karar alındı.

Peribacaları'ndaki kaçak iş yeri yıkılıyor!

Peribacaları'nda kaçak yapı yıkımına devam ediliyor. Göreme beldesinde hediyelik eşya satış yeri ve kafe olarak kullanılan bir iş yeri yıkıldı.

Kapadokya'da 15 yapıdan ilkinin yıkımına başlandı!

Peribacalarının yakınındaki bulunan kaçak binaların yıkılma çalışmalarına Göreme'deki restorandan başlandı

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına ara verildi!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının olduğu bölgede başlatılan iş yeri ve konut inşaatının yıkımına devam ediliyor. 

Göreme'deki otel inşaatı durduruldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Göreme'deki otel inşaatının durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ''Peribacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Peribacalarındaki otel inşaatı 1998'de bakanlık kurullarından onaylanmış!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın yerde gerçekleştirilen otel inşaatının sahibi, inşaat yapılan yerin söylenildiği gibi 1.derece sit alanı değil 3.derece sit alanı olduğunu ifade ederek “Burası 1998 yılında imara girmiştir” diye açıklama yaptı. 

Peribacalarında otel inşaatına tepki!

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti.

Peribacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peribacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da gelişigüzel hayata geçirilen yapılar ve özensiz düzenlemeler, bölgenin doğal güzelliğine gölge düşürüyor.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Akkil Peribacaları'nın turizme kazandırılması isteniyor!

ÇORUM'UN iskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya'yı aratmıyor. İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan "Akkil Peribacaları" olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

Akkil Peribacaları ziyaretçilerini bekliyor!

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya'yı aratmıyor. İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan "Akkil Peribacaları" olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

İskilip Akkil Peribacaları turizme kazandırılacak!

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya’yı aratmıyor.İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan “Akkil Peribacaları” olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

İskilip Akkil Peribacalarına nasıl gidilir Haberi

İskilip Akkil Peribacalarına nasıl gidilir

Henüz keşfedilmemiş doğal mirası ile göz kamaştıran Akkil Peribacaları İskilip turizmi için dönüp noktası olarak değerlendiriliyor. Bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan Akkil Peribacaları’nın ilçede alternatif turizm imkanı oluşturacağı belirtiliyor.


Jeomorfolog Nurettin Tanay, Akkil Peribacaları’nın oluşumunun Kapadokya’daki peri bacalarının oluşumlarından farklı olduğunu söyledi. Akkil Peribacaları’ndaki oluşumun kaolin (kil) sıkışması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Tanay, Kapadokya’daki peri bacalarının oluşumunun volkan tüflerinin sıkışması sonucu oluştuğunu belirtti.


Akkil Peribacaları’ndaki oluşuma Türkiye’de çok az rastlanabileceğinin altını çizen Tanay, bölgenin doğal SİT alanı niteliği taşıdığını savundu. Peri Bacaları’nın yanı sıra 500 yıllık karadut ağacı, dipsiz dev kazanı, deve görünümlü sıra dışı kayası ve keşfedilmeyi bekleyen binlerce yıllık doğa mirası ile gün yüzüne çıkan Akkil Köyü şimdi ziyaretçilerini...